Nytt spamfilter

Det største problemet i bekjempelsen mot uønsket e-post (spam) er kanskje ikke at man får så mye av det, men hvordan man kan være sikker på at spamfilteret ikke fjerner ekte e-post.

Spambayes
Programvareutvikleren sourceforge.net skal snart lansere et nytt spamfilter. Spambayes er et tilleggsprogram (addin) som er i utgangspunktet laget for e-postklienten Microsoft Outlook. Programmet skal også kunne fungere med andre POP3 og IMAP-klienter, men dette må konfigureres i hvert enkelt tilfelle. Les mer om dette i SpamBayes FAQ.

Spambayes gjøre at Outlook deler alle meldinger i tre grupper:

  • Spam
  • Ekte meldinger
  • Muligens spam

Filteret må trenes opp over tid for å kjenne igjen hvilken gruppe meldingene tilhører. Filteret lager to tilleggsmapper i Outlook, én for spam (Junk E-mail) og én for muligens spam (Junk Suspects).

Junk Suspect-mappen må sjekkes regelmessig og du sortere alle meldingene manuelt. Ekte meldinger behandles med "Recover from Spam" og resten av meldingene slettes. Dermed trener du etter hvert opp filteret for å gjenkjenne hva som er spam og hva som er ekte meldinger.

Spambayes finnes for tiden i versjon 1.0 Release Candidate (gratis). Programmet er altså ikke lansert ennå i ferdig versjon, men for de som sliter med store mengder spam, kan dette være verdt å prøve.

Får du problemer med programmet finner du en oversikt over diverse problestillinger på denne siden og på SpamBayes FAQ finner du svar på en rekke spørsmål.

Systemkrav
Programmet er i utgangspunktet laget for Microsoft Outlook 2000, XP og 2003. Det skal fungere med Windows 98 og nyere Windows-versjoner.

Les mer informasjon om programmet på spambayes.sourceforge.net.

SpambayesLast ned SpamBayes

(Kilder: theinquirer.net, spambayes.sourceforge.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen