Nytt søksmål mot Microsofts WGA

Alternativ tekst mangler

I forrige uke fortalte vi om at en amerikaner har saksøkt Microsoft for å ha installert spyware på hans PC. Nå kommer et nytt søksmål, og denne gangen er saksøkerne to bedrifter og tre privatpersoner som alle er registrerte med en gyldig lisens for Windows XP.

Saksøkerne denne gangen mener WGA er spyware, og at Microsoft villeder kunder ved å påstå at WGA-programmet er en kritisk sikkerhetsoppdatering. Kunder som har slått på automatisk oppdatering av Windows vil få programmet installert uavhengig om de ønsker dette eller ikke. Programmet tar dessuten regelmessig kontakt med Microsoft med informasjon pm brukerens PC - uten å opplyse om det til kundene.

Kravet fra saksøkerne er at Microsoft fjerner programmet fra automatisk oppdatering, og at programmet ikke lenger installeres automatisk. Dessuten mener saksøkerne at Microsoft bør gi kunder kompensasjon dersom de har opplevd økonomisk tap på grunn av WGA-programmet.

Microsoft innrømmer at programmet sender informasjon om brukerens PC til programvaregiganten, men påstår at dette blir gjort kun for å sjekke at brukeren kun har en gyldig kopi av Windows XP. Programvaregiganten mener videre at WGA-programmet er et viktig verktøy i kampanjen mot piratkopiering.

(Kilder: InfoWorld, Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen