Nytt snadder for øret

Trådløse headsett har blitt stadig mer populære de siste årene, ettersom teknologiske fremskritt har gjort det mulig for produsentene å gå fra de både store og klumpete produktene fra før tusenårs-skiftet til dagens både små og nette løsninger. Og mens det kun var Sony Ericsson som hadde headsett ute på markedet i 1999, er et tyvetalls produsenter i dag ute med produkter.

Flere produsenter har nå brukt denne ukens CES-messe til å vise frem hva neste generasjon med trådløse headsett har å by på, og her er det mange godsaker som er verdt å bite seg merke i.

Cardo har for eksempel kunnet vise frem det første trådløse headsettet på markedet som kan festes rett på brillestenger. Brillebrukere har tradisjonelt sett hatt problemer med å bruke ordinære headsett, men med det nye Versaclip-settet burde altså ikke headsett-bruk by på særlig store problemer.

Atter et kreativt alternativ til den tradisjonelle festebøylen kommer fra Antonio, som med sitt nye BT25-headsett lar deg feste hoveddelen av headsettet i en bøyle, som diskret kan legges under skjortekragen. Dermed trenger man bare å feste en liten øreplugg til øret når man skal ta i bruk headsettet.


Også Samsung ser ut til å være lysten på å prøve seg på Blåtann headsett. Den sørkoreanske produsenten har hittil ikke kommet med noen lansering av produkter for markedet, men kunne på CES vise frem to nye prototyper. Offisielle produkter fra selskapet burde dermed ikke være så alt for langt unna.


En av årets store nyheter på headsett-fronten kommer fra GN Netcom, som er en produsent som lenge har vært aktiv i markedet og som blant annet produserer Motorolas tre forskjellige Blåtann headsett.

Det nye headsettet deres kan nemlig ta i mot samtaler til både fasttelefoner og mobiltelefoner samtidig, slik at man for eksempel kan føre alle samtalene over til samme headsett når man befinner seg på kontoret. Dette gjøres mulig av det spesielle adapteret til headsettet, som har en egen inngang for fastlinje-telefon.

Et annet headsett verdt å bite seg merke i er 'The Boom', skal være et alternativ for de som ferdes i støyfulle omgivelser. Ifølge produsenten skal det være proppet med avanserte logaritmer for fjerning av bakgrunnsstøy som skal gjøre det mulig å føre samtaler selv under de verste lydforhold. For å understreke poenget sitt skal produsenten ha brukt det i et Apache-helikopter i luften. En stilig detalj er at headsett-bommen er festet med magnet, og dermed raskt og enkelt kan fjernes og monteres igjen uten større vansker.

En rekke andre produsenter har også vist frem nye headsett for 2004 på CES. En utmerket oversikt over disse headsettene finnes hos MobileBurn, som er kilden til bildene som er brukt i denne artikkelen.

Er du på utkikk etter et Blåtann headsett til telefonen din vil vi også anbefale å ta en titt på vår test fra i vinter - Hvilket Blåtann headsett?


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen