Nytt sikkerhetssystem fra Cisco

Cisco har i en pressemelding kunngjort lansering av ny programvare som blant annet skal bekjempe ormer i intranett, det vil si i lokale nettverk. Programvaren heter "Network Admission Control" (NAC) og er utviklet for å begrense trusselen fra gjester og mobile brukere som logger seg inn på lokale nettverk.

Nettverk har lettere for å bli smittet av ormer som Blaster og Nimda, når gjester logger seg på nettverket. Det er gjerne stor usikkerhet knyttet til om slike brukere er utstyrt med oppdaterte antivirus-programmer for eksempel. Cisco har nå et nytt system (NAC) under utvikling, som skal fikse slike sikkerhetshull.

Når NAC-systemet er installert, får kun de brukere tilgang som er godkjente av nettverket. NAC-systemet gjør at rutere fra Cisco får en funksjon som begrenser tilgangen av eksterne enheter til det interne nettverket. Enheter som for eksempel er uten oppdatert antivirus, kan bli nektet tilgang til nettverket. Slike enheter kan plasseres i karantene, eller de får begrenset tilgang til nettverket.

Det nye sikkerhetsopplegget bruker programvaren "Cisco Trust Agent", som kjører på klientene og de skal avgjøre om sikkerheten er bra nok. Systemet skal i første omgang støtte kun Microsoft Windows NT, XP og 2000.

Cisco har inngått et samarbeid med Network Associates, Symantec og Trend Micro, slik at "Trust Agent"-teknologien skal integreres i programvare fra disse produsentene. "Trust Agent" skal også være integrert i Cisco Security Agent, som sperrer inntrengere.

NAC-funksjonen skal være klar for Cisco-rutere omkring midten av neste år, og "Trust Agent" programvare for klienter skal også være klar i midten av neste år.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen