Nytt sikkerhetshull oppdaget i IE

Et nytt sikkerhetshull er oppdaget i Internet Explorer. Hullet ligger i et såkalt "MSHTML"-bibliotek (mshtml.dll), og kan føre til et buffer overflow-problem og et krasj av nettleseren med hjelp av en Javascript-kode (for eksempel "onLoad" eller "onMouseMove") i HTML-koden. Det eneste som skal til for at nettleseren krasjer er at brukeren surfer på nettsiden med den spesielle Javascript-koden. Det skal allerede være laget en "proof-of-concept"-kode som fører til krasj av Internet Explorer i Windows XP SP2 med alle sikkerhetsoppdateringer.

Enkelte sikkerhetseksperter hevder sikkerhetshullet er mer alvorlig enn at det "kun" fører til krasj av nettleseren. De hevder at sikkerhetshullet i tillegg kan føre til at det er enklere å kidnappe nettleseren.

Det finnes foreløpig ingen oppdatering for dette hullet, og det er usikkert om og når Microsoft slipper en slik oppdatering. Sikkerhetsselskapet Symantec oppfordrer brukere til kun å besøke klarerte nettsider. En annen mulighet er å bruke en alternativ nettleser, for eksempel Firefox eller Opera.

Les mer om sikkerhetshullet på securityfocus.com.

Kilde: techweb.com

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen