Nytt server-brikkesett fra Intel

Glenwood-brikkesettet er rettet mot high-end desktop og vil ta over for "Alderwood". Foreløpig ser det ut som om introduksjonen blir lagt til andre kvartal til neste år. På omtrent samme tidspunkt vil det bli lansert Xeon-brikkesett for budsjettmarkedet, E7320 Lindenhurst VS.

I løpet av tredje kvartal 2005 kan vi forvente et nytt server-brikkesett fra Intel. Dette er kjent under kodenavnet "Mukilteo". Detaljene er enda ikke røpet.

På prosessorfronten kan vi forvente nye tilskudd i Xeon-serien, blant annet "Irwindale", "Cranford" og "Potomac". De to sistenevnte kan settes i sammenheng med "Twin Castle"-brikkesettet som vil støtte dual-buss, DDR2, PCI Express, EM64T og Speedstep. "Cranford" er spesielt rettet mot 4-veis systemer.

Intel sin kanskje mest omtalte Itanium-prosessor, "Montecito", er fortsatt planlagt til 3. kvartal 2005. "Millington" kommer i samme kvartal og skal ta seg av budsjettsegmentet.

Det skjer mye på server-fronten fra Intel fremover og den største grunnen til dette er kanskje konkuranse fra AMD Opteron? Spesielt interessant er det hvordan EM64T vil klare seg mot den allerede godt etablerte AMD64-plattformen. Introduksjonen av dual-kjerne prosessorer til neste år vil naturlig nok skape et nytt markedsføringsmoment for Intel.

(Kilder: Intel, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen