Nytt Samsung-beist er både mobil og nettbrett

Samsung slipper 5,3-tommers beist

Mobil-hybriden Galaxy Note er et av høydepunktene fra IFA-messen.

Samsungs til nå største lansering på IFA-messen heter Samsung Galaxy Note. Størst, både fordi den er gigantisk i sin funksjon som mobiltelefon - og fordi dette er produsentens viktigste nykommer.

En mobil i klassisk forstand er den dog ikke. Med sin 5,3-tommers AMOLED-skjerm nærmer den seg et lite nettbrett i størrelse. Samsung selv bruker ordet "notisblokk", og en av årsakene til det er at det medfølger en penn. Med Samsung S Pen, som den heter, kan du ta notater, tegne og navigere på Galaxy Note.

Utseendemessig ligner denne hybriden på toppmodellen Samsung Galaxy S II - bare større. På innsiden sitter en kraftig tokjerneprosessor. Med hele 1,4 GHz er den noe av det kraftigste du får på smartmobilmarkedet for øyeblikket, men ha i mente at skjermen også er større enn på smartmobiler flest.

Du kan ta bilder med åtte megapikslers oppløsning, samt videoopptak i HD, med hovedkameraet. Dette har også LED-blits. På fronten sitter et 2-megapikselkamera til blant annet videosamtaler.

Samsung Galaxy Note kjører Android versjon 2.3 Gingerbread ut av esken. Smartmobil-hybriden kommer i salg i Norge i løpet av november, og vil koste rundt 5700 kroner uten binding.

På IFA-messen har Samsung også lansert et 7,7-tommers nettbrett, samt Bada-mobilen Wave 3 og to enklere Android-mobiler. I tillegg har de annonsert at toppmodellen Galaxy S II og nettbrettet Galaxy Tab 8.9 begge kommer i 4G-versjon på nyåret.

(Kilder: pressemelding, techradar)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen