Nytt rimelig kamera i P-serien

Nikon har mange nye kameraer i dag, og også et nytt medlem i P-serien meldte sin ankomst i dag. Coolpix P60 heter det, og byr ikke på de helt store nyhetene, men viderefører gjennomprøvd teknologi. Vi finner 8 megapiksler, 5 ganger optisk zoom, bildestabilisator (sensorshift), ansiktsgjenkjenning, 2.5" LCD-skjerm, og kanskje den største overraskelsen - en elektronisk søker.

Optikken strekker seg fra moderate 36mm til godkjente 180mm (35mm-ekvivalent), og har lysstyrke fra f/3.6-4.5. Ikke voldsomt imponerende på vidvinkel, men slett ikke dårlig på full tele. Utformingen av kameraet er gripevennlig, og ser ut til å passe godt i de fleste hender. Kameraet har ISO-verdier fra ISO80 til 2000, sistnevnte er vi nok heller tvilsomme til brukbarheten av, men vi kan håpe på brukbare resultater i hvert fall opptil ISO800.

Nikon har tradisjon for å implementere litt bildebehandling i kameraene, og vi finner Nikons D-Lighting-prosess i P60 også. Det er faktisk en funksjon som har vist seg å fungere godt, og som har blitt implementert i de nyere speilreflekskameraene til Nikon.

Veiledende pris for kameraet er satt til kr 2190,-. Forgjengeren, P50, er i skrivende stund priset til rundt kr 1500, og vi vil nok se priser under 2000-tallet ganske snart.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen