Nytt råskinn fra Sony

Sony har i en årrekke laget bærbare PC-er, men først i sommer kom de første Vaio-modellene i norske butikkhyller.

Nå blir den ultraportable toppmodellen fra selskapet, Vaio Z, oppgradert med blant annet Blu-ray-brenner.

Nye Vaio Z
Den nye modellen blir utstyrt med Intels nyeste prosessor Core i7-640M. Dermed har du krefter til å håndtere tunge arbeidsoppgaver. Modellen kommer med en Blu-ray-brenner, der du kan lagre informasjon på plater som rommer inntil 50 GB.

Videre har Vaio Z en 13,1-tommer stor LED-skjerm med støtte for Full HD (1920 x 1080 punkter). Du får også en innebygget lyssensor i maskinen som justerer belysningen av tastaturet og skjermen etter lyset i omgivelsene du befinner deg i. Dette for å spare mer strøm.

Vaio Z får 6 GB arbeidsminne og kan parallelt skrive og lese til inntil fire SSD-hardisker samtidig. En SSD-harddisk kan overføre filer 6,2 ganger raskere enn en standard harddisk (5400 rpm), og resultatet er at maskinen starter og leser programmer vesentlig raskere.

Vil du vite mer om SSD-harddisker?
Les om SSD-teknologien her.Den nye modellen har også kraftig grafikkytelse, og leveres med et nVidia Geforce GT330M-grafikkort som er utstyr med 1 GB DDR3 minne. Sammen med Dynamic Hybrid Graphics-systemet tilpasser maskinen grafikkytelsen etter ditt behov automatisk. Du kan også bestemme ytelsesnivået selv ved å velge mellom de forskjellige grafikkmodusene manuelt.

Sonys nye Vaio Z er laget i karbonfiber og aluminium, med en totalvekt på under 1,5 kilogram. Modellen har også Vaios Everywair løsning, som lar deg surfe med mobilt internett (3G) hvor enn det er dekning.

Den nye modellen, VPC-Z13Z9, leveres med Windows 7 Professional og kommer i butikken i starten av oktober. Veiledende pris er 30 000 kroner.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen