Nytt program skrur på Wi-fi automatisk

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange vegrer seg for å bruke Wi-fi på telefonen fordi teknologien er såpass batterikrevende. Nå er det imidlertid blitt utviklet et program som delvis løser problemet. Wifilocations, som programmet heter, bruker nemlig mobilnettet til å forhåndsinstille hvor Wi-fi skal skrus av og på, ved å lagre bestemte instillinger for et bestemt område.

Kan spare deg for store ringeutgifter

Se for deg at du har et Wi-fi-nett hjemme og på jobb og en telefon som kan ringe over Wi-fi og VoIP. Dersom du lar programmet skru på Wi-fi-støtten når du er hjemme og på jobb, kan det spare deg for store ringekostnader samtidig som du slipper å lade ut batteriet unødig. Og skulle du gjøre det, er det ikke utenkelig at det er lader tilgjengelig både på jobben og hjemme.

Foreløpig kun i versjon 0.6 støtter programmet allerede en rekke funsjoner. Å skru på Wi-fi og Bluetooth automatisk innenfor bestemte områder, skru på lydløs-modus innenfor bestemte områder, og skru av enkelte funksjoner og programmer innenfor et bestemt område.

For å definere et bestemt område bruker programmet såkalt Cell-ID, som oppgis via mobilnettverket. Det er dette telefonen bruker for å finne ut hvor du er til enhver tid, og brukes også i karttjenester på telefoner uten GPS.

Kun til Windows Mobile

Foreløpig finnes programmet kun til GSM-baserte telefoner med Windows Mobile. Om det kommer til andre plattformer også er uvisst. Den gode nyheten er at programmet er gratis og kan lastes ned fra utvikleren: XDA-Developers.

(Kilde: Brighthand)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen