Nytt PalmOne-flaggskip

Palm har i lengre tid slitt med fallende PDA-salg globalt og kraftige tilbakeslag innad i selskapet. Dette førte til at selskapet delste seg i to, noe som kanskje allerede har begynt å bære frukter i form av stabilisering av markedsandelen. Nå er fjerde modell i T-rekken presentert.

Modellen har en rekke nyvinninger på plass fra forgjengeren T3, som for eksempel mer minne. T5 vil ha rundt 256 MB med innebygget minne, hvorav 215 av dette er tilgjengelig for brukeren. Resten av minnet er dermed forbeholdt systemet.

160 MB av internminnet er separert fra resten av systemet. På den måten kan man koble T5 mot en hvilken som helst datamaskin og bruke dette minnet som en separat harddisk. Skulle man så sette inn et SD-minnekort i enheten vil også dette kunne brukes som en seperat harddisk.

Prosessoren av typen Intel XScale er også forbedret og vil gi 416 Mhz rå kraft til T5.

Ser man på formen og størrelsen på den nye T-modellen, er det skjedd drastiske forandringer. Modellen er med sine 146 gram betydelig lettere enn sine forgjengere. Siden den velkjente skyve-mekanismen er fjernet, er T5 blitt noe lenger enn forgjengerne med en høyde på 12,1 cm. Bredden på 7,9 cm og dybden på 1,5 cm er svært lik målene på T3.

Fjerningen av slider-mekanismen har også sine fordeler. Dette betyr at man vil få glede av hele skjermen til enhver tid, og dermed vil få et betydelig bedre overblikk over hva man holder på med. Oppløsningen på 320 x 480 punkter er samme som på foregående modeller, noe som også gjelder valget av skjermtype og fargedybde. T5 vil ha TFT-skjerm med 65.000 fargers fargedybde.

PalmOne har gjort en siste endring på T5 som kanskje vil ergre noen. Istedenfor å bruke Universal Connector-port på T5 har man innført en ny standard kalt HotSync. Dette vil medføre at man ikke kan bruke eldre Palm-tilbehør på T5. HotSync skal erstatte Universal Connector på sikt, og fra T5 og utover vil ingen modeller ha porter av UC-standard.

Det er usikkert når Tungsten T5 vil dukke opp her til lands, men prisen vil ligge på rundt 3000 kroner. For mer informasjon kan man besøke PalmOnes egne produktsider for modellen .

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen