Nytt øyeblikk fra Kodak?

Kodak er ikke den forhandleren vi hører mest til her til lands nå lenger, noe som nok skyldes at de for noen år siden la ned sitt norske kontor og flyttet hele greia til Sverige. Det er imidlertid ikke lenge siden Kodak var et av de største fotoselskapene i verden, og selv om de som en tidligere stor filmprodusent kanskje har merket overgangen til digitalt hardere enn de fleste, er de fremdeles av en ikke uanseelig størrelse, spesielt i sitt hjemland USA.

Derfor burde det ikke komme som en overraskelse at de fra tid til annen slipper nye digitalkameraer. Ofte er ikke disse av de mest spennende i verden, men det nye Kodak EasyShare Z1485 IS ser faktisk ikke så verst ut, det alt for høye megapikseltallet til tross.

Ikke bare har det optisk bildestabilisering, det er også i stand til å ta videoopptak i 720p-kvalitet i 30 bilder per sekund, i opp til 29 minutter eller til minnekortet er fullt. Opptakshastigheten er også godkjent for et kompaktkamera som dette, med 1,7 bilder per sekund i 3,5 sekunder. Mindre imponerende er objektivet, som tilsvarer 35-175mm f2.8-5.1, men det er ikke så alt for ille det heller.

Det vi er skuffet over er mangelen på blender- og lukkerprioritert automtikk, og at det ikke har ansiktsgjenkjenning av noen som helst type, en funksjon som er blitt mer og mer vanlig på kompaktkameraer det siste året.

Flere detaljer om kameraet finner du i vår produktguide.

Kodak EasyShare Z1485 IS vil bli tilgjengelig i første kvartal av 2009, men til hvilken pris og hvor lett det blir å få fatt i her til lands vet vi ikke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen