Nytt Olympus C-315 Zoom

Se større bilder i produktguiden

Faktisk har den nye modellen mindre zoom enn forgjengeren. Der C-310 hadde brennvidder tilsvarende 38-114mm, har det nye kameraet 38-106. Hvorvidt dette er en faktisk reduksjon, eller bare en mer nøyaktig angivelse av brennviddene, kjenner vi ikke til, men det er ikke uvanlig at produsentene overdriver brennviddene på objektiver. Lysstyrken på objektivet er f/3,0-5,0, noe som ikke er

Den viktigste endringen er likevel oppløsningen som har gått fra 3 til 5 megapiksler. Dette er en endring som må regnes som vesentlig, og som gjør at du kan lage større forstørrelser, eller beskjære bildene mer, uten at det går utover bildekvaliteten.

Dessverre har kameraet fortsatt bare 1,8 tommers skjerm, noe vi synes er litt lite i dag. Nesten alle kameraer kommer med 2 tommer eller større, og det gjør skjermen mye mer brukbar.

Dette er et kamera for nybegynnere, og gitt at bildekvaliteten er bra, så vil det fungere bra som det. Vi merker oss likevel at Olympus, i likhet med mange andre produsenter, igjen har tatt en snarvei, og oppgradert en gammel modell, i stedet for å utvikle noe nytt. De fleste produsentene gjør dette, fordi de da kan lansere flere modeller, og ha mer oppdatert produktutvalg.

Prisen skal være den samme som for Camedia C-310, og kameraet ventes på markedet i slutten av juli.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen