Nytt og kompakt fra Olympus

Før i tiden dengang bestemor var gutt og fotografer brukte film, var det nesten ikke en proff fotograf i Europa som ikke hadde et Olympus Mju II på innerlomma, sånn bare i tilfelle. Kameraet var kjent for å være rimelig, solid og ha svært god optikk. Ikke uten grunn at det var verdens mest solgte kamera noe slikt som fem år på rad, altså.

Kameraet Olympus lanserer i dag har lite til felles med Mju II, foruten produsenten og det at vi tror det kan bli en like stor suksess for noenlunde de samme grunnene. Vi har tidligere gitt forgjengeren, Olympus E-410, vårt anbefalelsesstempel, og vi var spesielt glade i den kompakte størrelsen og brukervennligheten. Olympus har skjønt at de med E-410 har hatt et godt produkt, og synes med E-420 å ha holdt seg til å forbedre forgjengerens svakeste punkter, og la resten være i fred. Forbedringene er ting som hastighet (E-420 har fått USB2 High Speed, endelig!) og fokusering ved bruk av LiveView. Oppløsningen har de ikke rørt, og også E-420 får ti megapiksler. Vi gliser bredt ved tanken på at i alle fall én produsent tilsynelatende har forstått at det er på tide å begrave megapikselracet for godt.

Sammenlign E-410 med E-420

I det hele tatt gliser vi bredt for mye i dag, som en følge av dagens lansering fra Olympus. Ikke bare får det minste digitale speilreflekskameraet på markedet i dag en oppgradering, hovedsaklig i form av kraftig forbedret kontrastbasert autofokus under LiveView, men E-420 blir også første speilrefleks med ansiktsgjenkjenning slik vi kjenner funksjonen fra et utall kompaktkameraer. I tillegg får E-420 også større skjerm (2,7"/6,9 cm) enn forgjengeren, med forbedret klarhet og kontrast i sterkt lys. E-420 har også bedre skuddtakt enn E-410, det vil si tre og et halvt bilde i sekundet mot forgjengerens tre blank.

OPPDATERING: Vi har nettopp fått bekreftet fra Olympus at E-420 får samme sensorbrikke og bildeprosessor som Olympus E-3, noe som lover bra.

Som om ikke det var nok å glise av så har Olympus også endelig lansert et lite og lett objektiv med fast brennvidde, av "pancake"-typen, som vi kjenner det fra blant andre Pentax.

Olympus Zuiko Digital 25mm f2.8 vil tilsvare et 50mm normalobjektiv for fullformat, hva synsvinkel angår, og får en svært kompakt størrelse. Bare 23,5mm langt er objektivet, og det veier bare 95 gram! Sammen med E-420 har vi, som vi nevnte innledningsvis, tro på at dette kan bli en stor suksess blant fotografer som ønsker seg et lite og fleksibelt ekstrakamera med god bildekvalitet.

Olympus prissetter nylanseringene sine temmelig aggressivt, og om vi ikke gliste bredt fra før så hadde vi gjort det på grunn av disse veiledende prisene:

Både E-420 og det nye objektivet forventes å være i salg i norske butikker i månedsskiftet april/mai.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen