Nytt og hissigere mobilvirus

Lasco.A er en orm, og kan dels opptre som installasjonsfil. Den sprer seg på samme måte som Cabir.H, og kan spre seg ved at den smitter andre installasjonsfiler, skriver Mobil.se.

I sin opprinnelige form dukker viruset opp i innboksen som installasjonsfil med navn velasco.sis. Kjører man istallasjonsfilen vil den smitte alle SIS-filer i mobiltelefonen. Dertter forsøker den å spre seg til andre bluetoothtelefoner i nærheten ved å sende smittede SIS-filer til disse.

Usynlig
En måte å beskytte seg på er å sette mobiltelefonen i ”usynlig”- modus. Når telefonen er smittet lar det seg ikke gjøre å skru av bluetoothfunksjonaliteten.

Viruset skal ikke være oppdaget utenfor laboratoriene, men kombinasjonen av orm og virus gjør at den skadelige koden har langt større muligheter for å spre seg enn hva tilfellet har vært med tidligere mobilvirus.

Avansert
At Lasco.A har flere måter å spre seg på viser at mobilvirusene er i ferd med å bli like avanserte som virus skrevet for vanlige datamaskiner, sier Johan Jarl i F-Secure til Mobil.se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen