Nytt og billig fra Motorola

Det har vært forholdsvis stille fra Motorola de siste månedene, og etter at selskapet tidligere i år la ned sin salgsavdeling i Norge har mange fryktet at produsenten er i ferd med å trekke seg ut av det norske markedet.

Nå ser det imidlertid ut som om mobilgiganten satser for fullt igjen, og selskapet trakk tidligere denne uken sløret av fire nye telefoner for det norske markedet. Stikkordene for de nye modellene er høy underholdningsverdi og lav pris, i motsetning til tidligere annonserte proffmodeller som MPx200 og V600.


C250 - superbillig fargeskjerms-telefon

Motorola C250 vil bli den nye ultra-lavpris telefonen fra selskapet, og har nærmeste prikklike spesifikasjoner som C350, som vi testet tidligere i år. Enheten har dermed enda den samme lavoppløselige 96x65 pikslers skjermen, og har heller ikke støtte for hverken MMS eller Java.

Enheten kommer dessuten til å være betraktelig større og tyngre enn C350, og har en vekt på hele 92 gram og en tykkelse på 2,5 cm. Til gjengjeld har den en adskilig bedre batterilevetid, med en oppgitt taletid på mellom 2,5 og 6 timer.

Motorola har satt fokus på underholdning, og legger ved de tre spillene Astrosmash, Snood 21 og MotoGP såvel som en versjon av selskapets MotoMixer-program, som lar deg mikse egne ringetoner. Videre kommer telefonen med mulighet for radio, som kan kjøpes som ekstra tilbehør.


C450 - MMS og Java til en billig penge

Den nye C450-modellen er ved første øyekast prikk lik forgjengeren C350, men har fått en del etterlengtede forbedringer under panseret.

Først og fremst har Motorola endelig fått på plass støtte for MMS, som gjør at man kan sende og motta bildemeldinger med telefonne. For det andre er C450 også utstyrt med Java, som sørger for at man kan utstyre telefonen med nye spill og programmer.

Dessverre har også modellen med seg en del av den forrige modellens svakheter, som gjør at den stiller svakt sammenlignet med konkurrende merker.

For eksempel er C450 utstyrt med den samme 96x65 pikslers skjermen, som har for lav oppløsning til å egne seg for kikking på bilder man mottar og som dessuten gjør den lite egnet til spill. Dermed visker man ut mange av fordelene ved Java og MMS-støtten.

Videre har den i likhet med forgjengeren en forholdsvis svak standby-tid på mellom 130 og 230 timer, og kan dessuten ikke regnes for å være blant de letteste eller minste billig-telefonene. Om den ligger lavt nok i pris, vil den nok allikevel kunne bli et alternativ for de som vil ha MMS og Java til en billig penge.


C550 - Motorolas første med innebygget kamera

Mens vi tidligere har prøvd ut Motorolas T720i med eksternt klikk-på kamera, og har rapportert om en rekke forskjellige proffmodeller fra produsenten som kan by på et integrert kamera, vil C550 bli den første kameratelefonen fra produsenten med innebygget kamera som vi får se her til lands.

Enheten byr på et kamera med en oppløsing på hele 640x480 piksler, som hever den opp på nivå med de aller beste kameratelefonene på markedet i dag. Forutsatt at kvaliteten på kameraet holder mål, vil dette trolig gjøre Motorolas nyeste til den lavpristelefonen med best kamera på markedet.

Da er det imidlertid ikke annet enn latterlig at Motorola også i denne modellen tviholder på den 96x65 pikslers skjermen vi har sett i C250, C350 og C450. Den har dermed den svakeste skjermen av alle kameratelefoner på markedet. Selv svært lavt prisede kameratelefoner som Nokia 3200 og Siemens MC60 kan by på en dobbelt så høy oppløsning, med sine 128x128 pikslers skjermer.

Mens man kanskje kan forsvare en lavoppløst skjerm i billigmodeller uten kamera, vil den være et seriøst handikapp for enhver kameratelefon, der man har behov for en stor skjerm når man skal bruke kamerasøkeren og se på bildene man har tatt med telefonen. Det er tross alt lite vits med et 300,000 pikslers kamera om man kun kan se 6000 av disse pikslene på skjermen.

Foruten det integrerte kameraet, kan C550 by på MMS og Java-støtte, og kommer med to forhåndsinstallerte Java-spill kalt Mahki and Kick Camp. Telefonen har dessuten 32-stemmers polyfoniske ringetoner, som burde åpne for adskillig bedre lydgjengivelse enn de 16-stemmers tonene til C250 og C450.


V150 - kamskjellstelefon til en billig penge

Motorola har lenge vært sett på som den store kamskjells-produsenten her til lands, og har hatt stor suksess med modeller som V60 og T720. Dessverre har disse vært forholdsvis stivt priset, noe som har utelukket dem for mange

Dette kan forandre seg med V150, som er ment som et billig alternativ til proffmodellene til Motorola. Imidlertid ser det ut som om Motorola har kuttet litt vel mye ned på funksjonaliteten for å oppnå den lav prisen.

For det første mangler V150 en ytre skjerm, i motsetning til noen annen kameratelefon som har vært på markedet det siste året. Dette gjør det umulig å se hvem som ringer til deg, batterikapasitet, dekning og lignende uten å åpne telefonen.

For det andre mangler den støtte for både MMS og Java, og kan dermed hverken motta og sende bildemeldinger eller utstyres med nye spill og programmer. Videre, og nå føler vi at vi gjentar oss selv, har den en svak skjerm på kun 96x65 piksler, som gir dårlig oversikt og liten plass til informasjon.

Til sist har V150 forholdsvis dårlig batterikapasitet, med en taletid på kun 2-3 timer. Forhåpentligvis vil Motorola kompensere for manglede funksjonalitet med lav pris, men vi har allikevel liten tro på at V150 blir noen bestselger.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen