Nytt nettsamfunn for deg med GPS-mobil

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nettsamfunn

Nettsamfunn har eksistert i forskjellige former i mange år. Et av de aller mest populære i Norge er Facebook.

Det er også mulig å legge inn bilder med GPS-informasjon på fototjenesten Flickr. Her må du imidlertid legge inn GPS-koordinater selv.

Nettsamfunn

Nettsamfunn har eksistert i forskjellige former i mange år. Et av de aller mest populære i Norge er Facebook.

Det er også mulig å legge inn bilder med GPS-informasjon på fototjenesten Flickr. Her må du imidlertid legge inn GPS-koordinater selv.
Skjermskudd fra Mygeolog-programmet.
Skjermskudd fra Mygeolog-programmet.

I dag lanseres det nye nettsamfunnet Mygeolog.com. Det nye nettstedet lar deg integrere mobilbilder med en profilside på nettet.

Forskjellen på Mygeolog og andre nettsamfunn er at bilder du laster opp kan "geotagges". Det vil si at bildene merkes med GPS-informasjon slik at de kan plasseres i et kart. Dersom du da for eksempel tar et bilde på Toten og laster dette opp til Mygeolog.com, vil du og andre kunne se på et kart at bildet er tatt på Toten.

Last opp video

I tillegg er det mulig å laste opp video med posisjonsinformasjon, slik at også disse kan plasseres i et kart.

Tjenesten lar deg også sjekke hvor venner befinner seg ved hjelp av lokaliseringsinformasjon dersom de har aktivert dette.

Les også: Test av Facebook på mobilen »

Tjenesten vil også fungere med telefoner uten GPS. Da er du imidlertid nødt til å søke frem adressen manuelt.

Det er også mulig å mellomlagre bilder på telefonen, og laste disse opp når du ønsker det. Dette kan være praktisk dersom du er i utlandet, og ikke vil ende opp med en gigantisk telefonregning.

Mobilprogram

Mygeolog baserer seg på et Java-program. For å laste opp bilder må du bruke dette programmet. Du kan merke bildene med informasjon som for eksempel hvem som er med på bildet, og i hvilken sammenheng det er tatt.

Når du logger deg på tjenesten fra en PC kan du se bildene og videoen til venner, og se hvor de befinner seg dersom de har sporing aktivert.

Mygeolog er gratis å bruke. Du må imidlertid betale for datatrafikk når du laster opp bilder og video. Laster du opp mange bilder kan det fort bli dyrt dersom du er kunde hos en operatør med høy datapris eller som ikke har pristak.

Programmet fungerer på mange mobiltelefoner, men ifølge Mygeolog er det fortsatt telefoner som ikke støttes. Flere modeller vil komme til etterhvert. Tjenesten er for øvrig fortsatt på teststadiet, så du kan oppleve at ting ikke fungerer. Utviklerne sier til Amobil at de gjerne vil ha tilbakemeldinger dersom noe ikke er som det skal.

Mygeolog er tilgjengelig på norsk, svensk, dansk og engelsk. For å utnytte tjenesten trenger du en GPS-mobil. Informasjon om hvordan du kommer i gang finner du på Mygeolog.com.

Se video av tjenesten:

(Kilde: Mygeolog.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen