Nytt nett vil gi billigere mobil

Nytt nett vil gi billigere mobil

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I går ble det klart at Tele2 går sammen med Network Norway om å bygge ut et nytt mobilnett i Norge via nettverksselskapet AMI. Etter mange år i særstilling i europeisk sammenheng får Norge nå endelig mer enn to mobiloperatører med egne nett. Noe Tele2 tror vil komme alle til gode.

- Det vil gi mer konkurranse, som vil føre til lavere priser og bedre tjenester. Det som er spesielt med Norge er at det kun har vært to nett, mens andre land i Europa i hvert fall har hatt tre, noe som gir en helt annen konkurranse. Dette vil selvsagt komme kundene til gode, med andre prisstrukturer og mer kreativitet i bransjen, sier Tele2-sjef Håkon Dyrnes til Mobilen.no.

- De to store operatørene vokter veldig på hverandre og ønsker nok ikke å senke prisen dersom de ikke må. Dette vil endre seg betraktelig med et nett til. Jeg tror det er stor forskjell på to eller tre nett, sier Dyrnes videre.

Les også:

- Tele2 bygger mobilnett
- Nytt mobilnett åpnet i dag
- Treg konkurranse på mobil

15 prosent før 2008

I første fase skal selskapene bygge ut mellom 400 og 500 basestasjoner i de største byene i Norge. Halvparten av dette skal bygges ut før året er omme. Når hele første fase er ferdig utbygd vil AMI ha 30 prosents dekning i det norske markedet. Ambisjonene er imidlertid større enn som så.

- Timingen er god for å bygge nett nå og vi hadde ikke gjort dette hvis vi ikke vi hadde store ambisjoner for utbygningen, forklarer Dyrnes, som ikke vil spesifisere hvor stor dekning selskapet vil få i Norge.

At dekningskvaliteten skal være bra er i hvert fall hevet over enhver tvil.

- Kvaliteten er kjempeviktig. Hadde vi trodd det ble dårlig hadde vi ikke gjort det. Jeg er ganske trygg på at det skal bli bra, sier Dyrnes til Mobilen.no.

Fortsatt hos NetCom

Tele2-kunder som forventer å komme over på det nye nettet må imidlertid smøre seg med tålmodighet. Avtalen selskapet har med NetCom i dag hindrer nemlig Tele2 i å flytte kundene over på det nye nettet umiddelbart.

- Ingen Tele2-kunder vil bli flyttet over på det nye nettet før i begynnelsen av 2010. Da kan vi overføre inntil 40 prosent av vår trafikk. Så vil vi ha en gradvis overflytting etter dette, inntil vi er på 50 prosent. Dette vil vi være på så lenge avtalen med NetCom løper, sier Dyrnes, som samtidig forteller at denne går helt frem til 2013.

Dyrnes tror imidlertid det er en stor fordel at det tar såpass med tid før kundene må flyttes over. Da har selskapet tid til å bygge ut nettet, samtidig med at de får en unik mulighet til å posisjonere seg i forkant av overflyttingen.

Skal presse priser

Tele2 ser for seg at de klarer å beholde utfordrerrollen selv om de etter hvert vil få et eget nettverk på nesten lik linje med mastodontene i norske mobilbransje, NetCom og Telenor.

- Vi skal hele tiden presse priser og utfordre de to store. Dersom kunden opplever at vi ikke er spreke nok, er vi nødt til å endre oss. Vi har en helt annen organisasjonen enn de to andre og vi skal ikke la det nye nettet endre vår profil. Eget nett vil gi oss større fleksibilitet og på den måten kan vi utfordre i større grad ved å tilby kundene bedre produkter og tjenester. Vi skal aldri la en kultur bre seg som gjør at vi blir oppfattet som store og tunge. Det skal aldri, aldri skje her i huset, avslutter Dyrnes.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen