Nytt merkenavn for AMD K10

Desktop-K10 blir Phenom
Desktop-K10 blir Phenom

Athlon-navnet har vært med oss siden sommeren 1999, og har vært AMDs foretrukne navn på sine toppserier. Nå meldes det om at Athlon må vike til fordel for et nytt navn.

Ifølge Dailytech blir Phenom det nye navnet på AMDs toppserier. Athlon skal degraderes til å beskrive selskapets nest beste serier.

Phenom blir altså det nye navnet på AMDs K10 (også kjent som Barcelona)-baserte desktop-prosessorer. Prosessorene vil komme i ulike versjoner - dobbelkjerne og firekjerne. Førstnevnte blir Phenom X2, sistnevnte Phenom X4.

Athlon- og Sempron-navnene vil altså fortsatt levere videre i henholdsvis mellomklassen og budsjettklassen, men Phenom overtar i "high-end"-segmentet.

Vekk med PR-rating
En for mange gledelig nyhet er at AMD har bestemt seg for å fjerne den omdiskuterte "PR-ratingen". Prosessorene vil heller få etter navn som gjenspeiler frekvensen de opererer på - f.eks. 2400 for en 2,4 GHz-prosessor.

Lanseringen av Phenom ventes en gang i 3. kvartal i år - med andre ord på sensommeren/høsten.

Diskuter på forumet
Du finner flere ressuser omkring AMD K10/Barcelona i denne forumtråden. Her diskuteres også kommende modeller og teknologi.

(Kilder: Dailytech, Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen