Nytt MemoryStick-format

Sony og Sandisk har sammen lansert MemoryStick Pro-HG – en videreutvikling av MemoryStick Pro, som skal  gi kapasiteter opp til 32 GB. Båndbredden har også økt, ved at hastigheten på bussen er gått opp fra 40 til 60 MHz, og ved at kortet tillater 8 bits parallell overføring i tillegg til eksisterende seriell og 4 bits parallell overføring. Dette skal gi en teoretisk maksimal overføringshastighet på 60 MB/s. Skrive minimum 15 MB/s.

Antakelig vil kortet kun komme i Duo-format, og vi antar at det er beregnet på videoløsninger. Med så høy kapasitet på et kort, vil videotape bli mindre aktuelt. Det vil spare plass og strøm i framtidige videokameraer. For kompaktkameraer er det sannsynligvis ikke den helt store nytten av spesifikasjoner som dette.

Som bruker av diverse digitalt utstyr, ser vi ikke den helt store nytten av alle minnekortformatene som finnes i dag. Produsentene tjener sikkert ekstra penger på at man må kjøpe nye minnekort når man bytter enhet, fordi du enten bytter til et merke som bruker et annet kort, eller fordi det har kommet en ny standard. Samtidig øker jo kapasiteten samtidig som prisene faller, så man hadde kanskje kjøpt nytt minnekort allikevel.

MemoryStick Pro-HG vil blir tilgjengelig en gang neste år.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen