Nytt lommekamera fra Sony

Sony Cyber-shot DSC-T9 er et lite og lekkert kamera, som passer godt i en lomme, eller i snor rundt halsen. Det er så tynt at du merker omtrent ikke at du har det med deg, og det kan lett forsvinne på et skrivebord, hvis et papirark legger seg oppå det. Det har 6 megapiksler og 3x optisk zoom.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

I forhold til DSC-T7, så er det litt tykkere, men litt smalere og lavere (90x55x20mm mot92x60x15mm på forgjengeren). Den økte tykkelsen gjør at det er plass til skjermen på venstre del av baksiden, og knappene på høyre side, slik det er på de aller fleste digitalkameraer. Her hadde DSC-T7 en litt rar løsning med knappene på en venstre delen, og zoom-bryteren på toppen. Det førte til litt dårlig ergonomi, og det var naturlig at Sony gjorde noe med dette når de kom med en ny modell.

Sony har tidligere hatt bildestabilisator i blant annet DSC-H1, som er en utrazoom-modell. At de nå har fått plass til det i et lommekamera er nytt fra Sony – men vi ser det i flere og flere kameraer fra en rekke produsenter. I tillegg til den optiske bildestabilisatoren, så støtter kameraet ISO-verdier helt opp til 640. Det gjør at det er mulig å få kortere lukkertider, som ytterligere reduserer faren for uskarpe bilder. Tidligere har det normalt vært så mye støy på ISO 400 at vi ikke har kunne anbefale å bruke det. Hvis ikke Sony har kommet opp med noe riktig smart, så stiller vi oss litt tvilende til at ISO 640 er noe å satse på.

Sonys DSC-T-serie har objektiv som i sin helhet er inne i kameraet. Det betyr at det ikke er noe objektiv som stikker ut når du bruker det. Det gjør også at det er relativt raskt å slå på kameraet.

Bortsett fra plasseringen av knappene, så var ett av ankepunktene våre da vi testet DSC-T7, at objektivet var plassert slik at det var lett å få en finger foran søkeren når du brukte begge hendene. Nå trenger man jo ikke bruke venstrehånden så mye som på DSC-T7, så problemet kan ha løst seg selv, men vi legger merke til at objektivet er plassert på samme sted som på forgjengeren, så man bør ha det i bakhodet når man bruker kameraet.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Makrofunksjonen har blitt bedre på den nye modellen. Nå er minste fokuseringsavstand redusert til 1cm, mens den før var 8. Det bør kunne gi nye muligheter for nærfotografering. Husk bare at hvis du skal ta bilde av noe som kan bli skremt, så blir det antakelig det når du kommer så nær, så denne muligheten er bare til nytte for stillestående motiver.

Vi var svært begeistret for DSC-T7. Det ser ikke ut som DSC-T9 er noe dårligere. Den lille ekstra tykkelsen kan vi leve med for å få knappene plassert bedre, samt at vi får bildestabilisator.

Kameraet vil antakelig koste i underkant av 4000 kroner i Norge, men blir nok tidligst tilgjengelig i slutten av januar.

Her finner du lenke til Sonys pressemelding i PDF-format.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen