Nytt lommekamera fra Nikon

Se større bilder i produktguiden

Den nye modellen er såpass lik Coolpix S1, at vi antar at den vil erstatte denne modellen. Designmessig er det omtrent ikke mulig å se forskjell på dem. Ut fra de spesifikasjonene vi har mottatt, ser det også ut som om den eneste endringen er høyere oppløsning.

Kameraet er en slank lommemodell, med all optikken integrert i kamerahuset, så ingenting stikker ut. Det er bygget i metall, og har rene linjer. Det benytter Nikons ansiktsprioriterte autofokus, som gjør at kameraet detekterer ansikter, og automatisk fokuserer på disse. Det har også en justering av bilder med store konstrastforskjeller, der det kan gjøre de mørke områdene lysere. Til slutt har det også en funksjon for å fjerne røde øyne i kameraet, som supplement til den velkjente blinkende blitsen.
Det er mulig å få undervannshus til kameraet.

Siden det tilsynelatende ikke er andre endringer, får den høyere oppløsningen følger for enkelte andre funksjoner. Høyere oppløsning gir større bildefiler, som krever mer å behandle. Derfor har batterikapasiteten gått ned fra 200 til 190 bilder, noe som ikke er vesentlig. Seriebildefunksjonen har gått ned fra 1,8 til 1,6 bilder pr. sekund, som heller ikke er vesentlig.

I tillegg er det spørsmålet om støy. Vil den nye modellen ha mer støy, siden den har høyere oppløsning, og alt ellers er likt?

Se større bilder i produktguiden

Og så reiser spørsmålet seg om hvor vidt man trenger den høyere oppløsningen. Forskjellen er egentlig ganske liten, og de færreste brukere skriver ut i større format enn A4.

Vi vil derfor hevde at man får et bedre kamera med den forrige modellen: Raskere seriebilder, bedre batterikapasitet og antakelig mindre støy.

Det er synd at Nikon også har sett seg nødt til å kaste seg på megapikseljaget. Vi er ikke motstandere av flere megapiksler, men da må det gjøres ordentlig. Når det går på bekostning av kameraets andre egenskaper, og egentlig ikke tilfører noe nytt, så er vi meget skeptiske.

Når det er sagt, så må vi naturligvis ta forbehold om at Nikon faktisk har gjort endringer på kameraet som vi ikke har blitt informert om, og at det dermed er noen forbedringer også.

Kameraet er ventet i butikkene i september, og har en veiledende pris på 3950,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen