Nytt lasertastatur

Laser-keyboard, optisk keyboard, virtuelt tastatur eller bare lasertastatur. Det er mange navn, og kanskje vil det også bli et kjært barn. Celluons "laserkey" bruker laser for å projisere et tastatur på en overflate og overfører data ved hjelp av blåtann.

Dette skal være verdens første virtuelle tastatur som benytter blåtann for overføring av tastetrykkene. Enheten "skyter" et bilde av et komplett QWERTY-tastatur og registrerer tastetrykkene med en optisk sensor.

Idealtastatur?
Celluon mener at dette er et bedre alternativ enn andre portable tastaturløsninger. Små mobiltastaturer er vanskelige å skrive med, og man vil kunne skrive raskere og mer korrekt med et lasertastatur. Dessuten skal denne løsningen være svært behagelig å bruke og belaster hverken fingre eller håndledd. Det trekkes også frem at siden "laserkey" ikke har bevegelige deler, vil det være mer holdbart enn tradisjonelle tastaturer.

Celluons "laserkey" er blåtannbasert, og vil derfor være kompatibelt med en lang rekke håndholdte enheter og mobiltelefoner. Foreløpig fungerer den likevel kun sammen med enheter som kjører Pocket PC eller Palm OS.

Batteriene skal klare kontinuerlig skriving i om lag tre timer. "Laserkey" registrerer maksimalt 400 tastetrykk i minuttet, og hvis det støttes av enheten man er tilkoblet, kan "laserkey" også benyttes som mus.

Det er Celluons egenutviklede "3D Electronic Perception Technology", grovt oversatt til tredimensjonal elektronisk persepsjonsteknologi, som benyttes i det virtuelle tastaturet. Et flott navn, men hva som eventuelt skiller det fra andre virtuelle tastaturløsninger forteller Celluon ingenting om.

En annen virtuell tastaturvariant vi tidligere har skrevet om, fra VKB Inc, har hatt problemer med å få sitt produkt på markedet. La oss håpe at Celluons "laserkey" ikke vil lide samme skjebne. Priser og informasjon om når tastaturet blir tilgjengelig på markedet, vil forhåpentligvis komme etter hvert, i mellomtiden finner du mer informasjon på Celluons hjemmesider.