Nytt lagringssystem til Norge

Lagringssystemet IBM XIV ble lansert i 2008 etter et oppkjøp av det israelske selskap XIV i 2007. IBM har nå planer om å oppgradere system, og lansere det i Norge til høsten.

Samtidig oppgraderer selskapet DS8000, et produkt som allerede finnes på det norske markedet. Oppgraderingen skal bety bedre ytelse, høyere sikkerhet, enklere administrasjon og bedre samordning av oppgaver, ifølge en pressemelding fra IBM.

– Vi forventer at den nye XIV-arkitekturen blir en signifikant spiller i diskmarkedet fremover, sier markedsansvarlig Anders Nohre-Walldén i IBM i pressemeldingen.

Nohre-Walldén karakteriserer XIV-arkitekturen som en viderefører av RAID-arkitekturen. IBM XIV lanseres nå med delte prosessorer, som gir opp til 30 prosent bedre ytelse, noe som igjen vil gi store kostnadsbesparelser, sier Nohre-Walldén.

Systemet skal være spesielt konstruert for enklere administrasjon og håndtering av store og kompliserte datamengder. Etter planen skal systemet senere i år oppgraderes til å støtte asynkron speiling, og dermed fjernstyrt gjenoppretting uten lengre responstid.

Oppgraderingen omfatter også flere nye funksjoner, som støtte til Lightweight Directory Access Protocol (LDAP), én felles innlogging og aksesskontroll for flersystemer, og støtte gjennom IBM Tivoli Productivity Center 4.1.

DS800 oppgraderes med virtualiseringsfunksjonen Thin Provisioning som støtter oppgaveutføring over flere plattformer, og som gjør det enklere å lagre og administrere store informasjonsmengder på tvers av organisasjonen.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen