Nytt kritisk hull oppdaget i IE6

Det har stormet rundt nettleseren Internet Explorer 6.0 i det siste - mange kritiske sikkerhetshull er blitt oppdaget. Microsoft slapp riktignok oppdatering for to uker siden for hele ti sikkerhetshull i IE6, men disse oppdateringene har i ettertid skapt problemer for en del brukere.

Nå melder det danske sikkerhetsselskapet Secunia om enda et kritisk sikkerhetshull i IE 6.0. Det var Michal Zalewski som oppdaget hullet som gjør at angripere kan kjøre en vilkårlig kode på PCen din, og få kontroll over den.

Det dreier seg om en sårbarhet i nøstede Object-tagger i HTML-koder. Sårbarheten kan utnyttes ved at en angriper lager en ondsinnet nettside, og lurer brukeren til å besøke denne nettsiden.

Sårbarheten er bekreftet i Internet Explorer 6.0 med alle sikkerhetsoppdateringer installert, og Windows XP SP2. Les mer om sikkerhetshullet på grok.org.uk.

Secunia anbefaler de som bruker Internet Explorer 6.0 å unngå usikre nettsider. En annen mulighet er å bruke en alternativ nettleser, for eksempel Firefox eller Opera.

Du kan eventuelt også prøve den nye Internet Explorer 7 Beta 2, men du bør ikke bruke den som din standardnettleser fordi den er fortatt på betastadiet.

Kilde: Secunia

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen