Nytt karaktersystem på testene

Vårt gamle karaktersystem med terninger, ble etter hvert vanskelig å bruke. Årsaken til det er at på grunn av den rivende utviklingen innen kameraer, var det veldig vanskelig å gi riktige karakterer, både i forhold til samtidige og tidligere kameraer. Det var også litt få trinn på skalaen, så karakterene ble litt lite nyanserte.

Nå innfører vi i stedet stjerner, fra 0-5, og med mulighet for halve stjerner, slik at vi i praksis har 11 trinn på skalaen. Vi har til hensikt å benytte alle trinnene, slik at vi får større spenn, og kan gi mer nyanserte karakterer.

Bunnkarakteren 0 skal forbeholdes de svært sjeldne tilfeller der noe rett og slett ikke fungerer. For eksempel hvis bildekvaliteten er så dårlig at bildene ikke kan brukes til noe som helst.

Toppkarakteren 5 skal kun brukes i de tilfellene der resultatet ikke kan bli bedre, eller ikke merkbart bedre. For eksempel hvis autofokushastigheten ikke er målbar. Da får det ikke blitt bedre, og vi kan tillate oss å benytte 5-ern.

Til andre tilfeller vil 4 være svært bra, og 4,5 vil være langt bedre enn man kan forvente. Dette gjør vi for å ha noe å gå på. Når kameraene blir bedre, må vi ha mulighet til å kunne gi 4,5 og 5 stjerner. Derfor vil den nye karakterskalaen gi oss noe å vokse på.

Men dette betyr at vi ikke uten videre kan oversette den gamle karakterskalaen til den nye. En sekser på den gamle, tilsvarer ikke 5 stjerner. 5 stjerner er mer. Derfor vil karakterene se lavere ut nå enn tidligere. En karakter på 6 vil for eksempel tilsvare et sted mellom 4 og 5 på terningen.

I forbindelse med omlegging av karakterskalaen, vil vi også gjøre et forsøk med å ta bort totalkarakteren. Alle leserne legger forskjellig vekt på de ulike egenskapene, og vår totalvurdering er ikke den eneste rette. Derfor oppfordrer vi leserne til heller å lese testen, og se på delkarakterene, og selv gjøre seg opp en mening om totalkarakter.

Vi håper dere setter pris på denne endringen, og tar gjerne imot tips, ideer, ris eller ros om det i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen