Nytt kapittel i prosessorkrigen i april

Det begynner å bli på tide å innfri løftene om lanseringer i første kvartal - som begynner å nå middagshøyden. I april ventes Intels nye flaggskip i form av Intel Pentium 4 "Prescott" 3,6 GHz, som høyst sannsynlig lanseres kun i LGA775-formatet. I april ventes også "Grantsdale" og "Alderwood"-brikkesettene med LGA775-støtte, som vil gå under forskjellige varianter av navnene i915 og i925.

Nesten samtidig med Intels lansering ventes AMD å lansere sine neste "godsaker" - nemlig AMD Athlon 64 3700+ og AMD Athlon FX-53, som begge kjører på 2,4 GHz. Prosessorene ventes å bli lansert den 29. mars, sammen med AMD sin neste sokkel/plattform, sokkel 939. Forskjellen på de to prosessorene er at Athlon 64 har én minnekanal mens FX-varianten har to minnekanaler og støtter ECC-minne. Senere i år er det ventet at AMD også vil lansere en Athlon 64 3700+ for sokkel 939, med kun 512 kB L2-cache men til gjengjeld doble minnekanaler.

Både Intels og AMD sine nye sokler/plattformer vil bli et generasjonsskifte i PC-verdenen hva angår grensesnitt og tilkoplinger. Forrige gang vi hadde en slik overgang var da bransjen gikk fra ISA til PCI, og fra PCI til AGP på grafikkort-fronten. Nå kommer PCI Express til å ta over for begge, med nye plattformer som støtter PCI Express x16 for grafikk og x1 for tilleggskort, selv om de gamle PCI-slottene vil være med oss en stund til, sammen med AGP i noen tilfeller.

Senere på året kommer det enda raskere prosessorer på de nye plattformene, og 90 nanometer ventes å ta over helt for dagens 130 nm-prosess.

Les mer om fremtidsutsiktene for 2004 i vår lille oversikt.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen