Nytt kameramonster på vei fra LG

LG er på offensiven

LG har gått fra å produsere forholdsvis enkle telefoner, til å bli en av de mest interessante mobilprodusentene.
Telefoner som Chocolate, Prada og Viewty har tatt markedet med storm, og kjennetegnes av lekkert design, store skjermer og gode multimedieegenskaper.
Med Renoir ser LG ut til å bli blant de aller første produsentene som lanserer en 8-megapikselsmodell i Europa.
Produsenten har også dratt i land en avtale med Dolby om bruk av lydforbedrende programvare, noe som kan bety langt bedre lydkvalitet i musikkspillerne i fremtiden.

Våre danske kolleger i Mobilsiden.dk har fått bekreftet fra LG at vi har en heftig multimediemobil i vente: LG Renoir.

Trykkskjerm og 8 megapiksler

LG Renoir følger i fotsporene til den vellykkede kameratelefonen KU990 Viewty, og har fått en trykkfølsom skjerm som dekker hele fremsiden av telefonen. Det skal ikke være noen fysiske taster utover snarveistaster på sidene av den kommende modellen.

Kameraet er også svært lovende. Med en bildeoppløsning på hele 8 megapiksler, Xenon-blits, autofokus og ansiktsgjenkjenning, blir Renoir den mest avanserte kameratelefonen på markedet.

Telefonen har også fått innebygd GPS-mottaker, slik at du kan bruke den til å navigere med. Dette er et veldig hyggelig innslag i telefoner med store trykkskjermer, som er langt bedre til bruk i bilen enn telefoner med vanlige nummertaster og mindre skjermer. Med tanke på hvor mye vekt som er lagt på kameraet, støtter Renoir mest sannsynlig også geotagging, slik at posisjonen for hvor bildet er tatt, lagres i bildefilen.

Hissige menyer

I tillegg til en stor trykkskjerm og et spesifikasjonsmessig overlegent kamera, skal Renoir også ha en dedikert grafikkakselerator for å få fart på menysystemet. Denne vil nok også ha stor betydning for hvilke spill du kan kjøre på telefonen.

Ellers har Renoir også Wi-fi, slik at du kan koble deg opp mot trådløse nettverk, for å surfe, overføre filer eller ringe via IP-telefoni.

LG har bekreftet overfor Amobil at telefonen vil dukke opp i hele Norden samtidig, noe som betyr at den mest sannsynlig vil være i norske butikkhyller allerede i november. Prisen vil ligge på rundt 4000 kroner.

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen