Nytt iPod-hodesett kutter kablene

Logitech har nå kunnet vise frem et nytt blåtann-hodesett for Apples iPod. Dette er et av de første trådløse hodesettene for den populære spilleren, som i fjor utgjorde 30 % av salget av verdens musikkspillere.

Med det har iPod-eiere fått en mulighet for å kvitte seg med tradisjonelle øreplugger og fiklete kabler som strekker seg fra lomme til ører. All overføring av lyd skjer gjennom luften, og man skal fritt kunne bevege seg i en radius på opp til 10 meter fra spilleren.

Siden iPod ikke har innebygget støtte for blåtann (enda), er man nødt til å feste en egen sender på toppen av spilleren for å bruke den sammen med det trådløse hodesettet. Denne kommer med et indikatorlys og en egen knapp for å aktivere parringsmodus.

Den viktigste årsaken til at vi får se dette produktet først nå, er at den nye versjon 1.2 av blåtann nå har gjort det mulig å sende lyd i stereoformat. Dermed kan man endelig få skikkelig lydkvalitet gjennom blåtann, selv om overføringen skjer via radiosignaler.

I den første testen av hodesettet, som er å lese hos CNet, er man positivt overrasket over lydkvaliteten til hodesettet. Testeren mener for eksempel at det leverer atskillig bedre lyd enn Apples egne øreplugger.

Det nye hodesettet åpner også for å kontrollere iPod uten å måtte hente den frem fra lommen. På høyre øreklokke finner man egne knapper for å starte og stoppe avspilling, hoppe fremover og bakover, samt justere volumet. Dette sørger for at man kan løsrive seg helt fra spilleren.

De mange finessene har gjort Logitechs nye hodesett relativt tungt, og vekten er oppgitt til 91 gram. Selve senderen legger 28 gram til iPod-ens vektmål.

Når det gjelder batterikapasitet, lover Logitech at hodesettet skal håndtere åtte timer med avspilling, som er litt i underkant av de tolv timene man kan hente ut av en fjerdegenerasjons iPod. Dessverre er det ingen mulighet for å skifte ut batteriene i hodesettet.

Hodesettet skal fungere på alle nyere iPod-enheter, inklusive tredje- og fjerdegenerasjons iPod samt iPod Photo og iPod mini. Man kan for øvrig få kjøpt nøyaktig det samme hodesettet for iPaq håndholdte.

Det nye hodesettet har enda ikke dukket opp hos Apple Store, men ligger allerede inne for bestilling hos en rekke nettbutikker i prisguiden for en pris på rundt 1000 kr. Hodesettet er ventet inn i butikkhyllene i løpet av juli.

Om man har lyst på et trådløst alternativ der man kan bruke sitt vanlige hodesett, kan den nye naviPlay-senderen for iPod være et alternativ. Med denne lille saken kan man kombinere trådløs blåtann-overføring med et hvilket som helst kablet hodesett.

(Kilder: Gizmodo, iPodLounge, Logitech, MacMinute)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen