Nytt initiativ for distribuert prosessering

World Community Grid er et prosjekt som baserer seg på distribuert prosessering for å analysere datapakker. IBM har fungert som rådgiver for oppbygning av grid og også donert en eServer p630 samt x345 (DB2 og Linux).

Andre viktige partnere å nevne er National Institutes of Health, Mayo Clinic, Oxford University, World Health Organization og United Nations Development Programme.

Man estimerer at det finnes ca. 650 millioner PC-er i hele verden som kan være potensielle kandidater i slike prosjekter. Dersom man ønsker å kaste seg på prosjektet, kan man laste ned en Windows-klient her: Join now.

Målet til World Community Grid er å lage verdens største offentlige grid, men her finnes det nok klare utfordringer både med tanke på bl.a. SETI og Folding. Foreløpig er det kun Windows-klienten som kan lastes ned fra de offentlige nettsidene. Utbredelsen vil nok neppe bli merkbar før man også tilbyr en Linux/Unix-klient.

Les også: Folding@home: Hardware.no viser muskler!

De fleste slike prosesseringsprosjekter påstår at deres klient kun utnytter ledig CPU-kapasitet og derfor ikke vil ha noen reell innvirkning på den generelle ytelsen. Man skal være klar over at dette ikke nødvendigvis stemmer i alle tilfeller (f.eks. ved skalering av bilder i Photoshop).

(Kilde: Techweb, WorldCommunityGrid)

Kommentarer (11)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen