Nytt IE-hull brukes til angrep

Alternativ tekst mangler

Et nytt sikkerhetshull er nylig blitt oppdaget av sikkerhetsselskapet Sunbelt Software - et hull som nå brukes aktivt til å infisere PC-er med spyware. Hullet gjelder visstnok kun IE6 - og ikke IE7. Dette hullet er ikke det samme som vi fortalte om for en uke siden.

Microsoft vurderer å slippe en oppdatering som skal rette opp hullet, men selskapet pleier kun å slippe sikkerhetsoppdateringer én gang i måneden - med mindre det er snakk om noe meget alvorlig. Neste planlagte slipp av sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft er 10. oktober.

Gruppen Zeroday Emergency Response Team (ZERT) har allerede sluppet en oppdatering som skal rette opp hullet i IE, men Microsoft støtter ikke slike tredjepartsoppdateringer.

Det aktuelle hullet ligger i Vector Markup Language (VML)-funksjonen i Windows og gjelder måten Internet Explorer behandler vektorgrafikk på. Brukeren behøver ikke å foreta seg noe annet enn å surfe med Internet Explorer på bestemte nettsider, og dermed kan PC-en få installert spyware.

Microsoft har lagt ut et notat om dette hullet på sine nettsider. Programvaregiganten mener angrepene foreløpig ikke er omfattende nok til at disse rettferdiggjør en ny sikkerhetsoppdatering, men dette blir fortløpende vurdert.

En måte å beskytte PC-en på mot angrep som utnytter det aktuelle hullet er å kjøre følgende kommando via Start-knappen og Kjør...:

regsvr32 /u "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll"

Denne kommandoen slår av DLL-filen vgx.dll slik at angrep ikke skal være mulig.

Når faren er over, det vil si når Microsoft har sluppet en oppdatering, kan DLL-filen eventuelt slås på igjen med følgende kommando:

regsvr32 "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll"

(Kilder: BBC, MSBLOG)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen