Nytt fra Sendo

Første modell ut er Sendo S600, som har kamera med VGA-oppløsning. VGA-oppløsning, som tilsier en oppløsning på 640x480 piksler. Kameraet har 5x digital zoom, noe som hittil har vært forbeholdt dyrere telefoner som Samsung E700. I tillegg skal telefonen ha et arsenal av muligheter og effekter som man kan forandre bildene med etterpå.

Søkeren for kameraet på S600 høres svært interresant ut. S600 har nemlig fått innlagt en egen grafikkteknologi av typen Xccelerate som visstnok gjør at kamerasøkeren, sending av MMS og spilling av spill ettersigende skal gå betydelig mye raskere.

S600 har ikke bare kamera. Den har også en fargeskjerm med 65.000 fargers dybde. Oppløsningen på skjermen er 128x128 piksler, noe som skulle holde både for bildeknipsing og spilling. Telefonen har innebygget Java MIDP 2.0, som er den nyeste Java-motoren. Foreløpig finnes det få spill som krever versjon 2.0, men i fremtiden kan dette åpne for større utvalg av spill.

Telefonen har også MMS, WAP 2.0 og GPRS klasse 8. Klasse 8 betyr at brukeren kan laste ned data i en hastighet av 53,6 kbps og laste opp i en hastighet av 14,4 kbps. Batteritiden på telefonen er satt til å være omkring 300 timer standby og 4 timer taletid.

   
(Klikk for større bilder)

Den andre modellen, M570, er en kamskjelltelefon uten kamera, men mangelen på kamera betyr på ingen måte at telefonen er tapt bak et mål. Designet på telefonen hentyder at telefonen vil kunne ta opp kampen mot andre lavt prisede kamskjells-telefoner som Sony Ericsson Z200 og Siemens CF62.

Spesifikasjonene på M570 er slett ikke verst tar man til etteretning at telefonen er ment for lavpris-segmentet. Telefonen har fargeskjerm med 128x128 piksler i oppløsning og en fargedybde på 65.000 farger. Skjermen er av typen UFB, som vi har sett på telefoner som LG 5400 og Samsung S300.


(Klikk for større bilde)

Telefonen vil ha 4 MB minne til spill, polyfoniske ringetoner, bilder og skjermsparere. Spillmotoren er Java-basert, og Sendo har også valgt her å bruke MIDP 2.0. Skal man surfe på nettet etter nye spill eller ringetoner har M570 WAP 2.0 med mulighet for å vise bilder. GPRS-implementeringen er av klasse 8 som på S600, og gir brukeren rask opp og nedlasting.

M570 skal ha 3 timers taletid og 250 timer standby. Begge telefonene vil være tobånds, som betyr at de kan brukes i Europa og Asia, men er ikke kompatible med amerikanske nettverk.

Prisen på modellene er usikker, men det er ventet at begge telefonen vil befinne seg mellom lavpris-segmentet og mid-end segmentet i pris. Om telefonene kommer til Norge er usikkert, men siden Sendo er innstillt på å lansere toppmodellen Sendo X her til lands, vil vi tro at også M570 og S600 vil finne veien hit. For mer informasjon kan man besøke Sendos hjemmesider.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen