Nytt fra Nordisk Mobiltelefon

Nordisk Mobiltelefon, også kalt NMT, har bygget opp det som er Norges tredje 3G-nett. Mobilnettet baserer seg på den amerikanske CDMA-standarden, og gir hastigheter på opp mot det dobbelte av vanlig 3G), og har hovedsakelig vært rettet mot dem som vil ha raskt, mobilt internett i grisgrendte strøk. (Se vår test av NMT-nettet)

Siden oppstarten tidligere i år har NMT fått inn nye eiere og ny kapital, og har som følge av det utvidet sine planer og visjoner for fremtiden. Daglig leder i NMT, Arnfinn Röste, kunne på årets Telecruise stolt presentere selskapets idéer for året som kommer.

Mens NMT har opplevd enkelte problemer med sin svenske avdeling, har selskapet opplevd en ganske smertefri prosess her til lands. I alt har NMT plassert ut 55 basestasjoner som dekker vel 80 prosent av den norske befolkningen. I løpet av året skal dette antallet økes til 225, slik at nesten hele landet er dekket. Og med et krav på 10 000 kunder for å kunne være lønnsom mener Röste at det ikke vil gå lang tid før NMT får grønne tall i regnskapet.

Til tross for at kundeantallet nok fortsatt ligger et godt stykke under de 10 000 som estimatene til NMT har satt, kunne en selvsikker Röste si at han forventer at NMT vil vokse seg langt større. En av grunnene til det er at NMT vil kjøre ut en rekke nye teknologiske løsninger som verken NetCom eller Telenor støtter, og som mange mobilbrukere vil nyte godt av, uten at Röste ville navngi disse teknologiene.

En annen grunn er at nettstandarden som NMT benytter i skrivende stund er den største 3G-standarden per i dag. CDMA2000-standarden har i alt 250 millioner brukere og slås dermed kun av GSM på antall brukere globalt. Forretningsreisende som enten kommer til Norge, eller som reiser til USA, Japan og deler Asia, vil dermed kunne bruke den samme telefonen i Norge som i landet de reiser til eller fra.

I tillegg til store planer om roaming-avtaler med andre CDMA-operatører kunne Röste trekke frem at NMT i året fremover vil komme med støtte for Push-To-Talk, IP-telefoni og telefoner både rettet mot vanlige forbrukere og proffbrukere. Tidligere har NMT uttalt at de kun satser på jegere, fiskere og andre friluftsbrukere. Men etter suksessen har selskapet tydeligvis utvidet planene, og satser dermed på å også sanke vanlige brukere til nettet sitt.

Helt til slutt kunne Röste stolt avsløre at NMT nå vil etablere et hovedkontor i Norge, med norgessjef Nils Petter Tetlie ved rattet. Hovedkontoret vil ligge i Trondheim, og derifra skal Tetlie styre Norges tredje mobilnett det kommende året.

For å lese mer om Nordisk Mobiltelefon sine planer, kan du ta en titt i nyhetsarkivet vårt.

(Kilder: NMTs pressekonferanse)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen