Nytt flaggskip

For få dager siden annonserte Samsung tre nye telefoner for det europeiske markedet. Av disse tre er SGH-D410 den eneste som helt sikkert kommer for salg i Norge, noe som antakelig er en gladnyhet for designelskere. Vi har nå fått en rekke høyoppløselige bilder av godsaken, samt noe som etter alt å dømme er den endelige listen over spesifikasjonene.

Samsung har med tiden blitt kjent for sine pene og moteriktige kamskjell-telefoner som for eksempel P400 og E700. Nå ser det derimot ut til at produsenten også vil satse på alternative løsninger når de lanserer SGH-D410, som har fått et design som minner mistenkelig mye om den snertne motetelefonen Siemens SL55.

Et par forbedringer har allikevel blitt gjort. For eksempel måtte man på Siemens SL55 skyve tastaturet ned manuelt, mens SGH-D410 har fått en fjær-basert løsning som sørger for at tastaturdekselet glir fint ut og inn med et enkelt tastetrykk.

Skjermen til Samsung SGH-D410 er mildt sagt imponerende, og overgår det meste vi har sett til dags dato. Skjermen er av det strømvennlige formatet TFD og har en fargedybde på hele 262.144 farger, samt en oppløsning på 176 x 220 piksler. Disse spesifikasjonene parkerer lett skjermen til Nokia 6600, som i dag regnes som en av de absolutt beste skjermene på markedet.

Kameraet til SGH-D410 er heller ikke blant de dårligste. Med en oppløsning på 640 x 480 piksler vil man kunne ta like gode bilder som med kamskjelltelefonen Samsung E700. Kameralinsen er roterbar, slik at man for eksempel kan ta bilde av seg selv mens man følger med på skjermen for å sørge for at Colgate-smilet er på plass.

I likhet med Samsung E700 har man også på D410 muligheten til å ta 15 bilder etter hverandre på få sekunder, med et enkelt tastetrykk. Denne funksjonen gjør at man for eksempel lettere kan lage animasjonsfilmer. Hvis man ikke skulle ha så mye til overs for animasjonsfilmer har man muligheten til å filme en video i JPEG-format, med en varighet på opp til 120 sekunder.

Telefonens store skjerm og mange finesser har naturligvis, men også uheldigvis, fått store konsekvenser for størrelsen. Med dimensjoner på 9,74 x 4,9 x 2,4 cm og en vekt på 117 gram kan man nesten plassere SGH-D410 i samme bås som Nokia 6600. Den utvendige antennen vil nok også kunne skremme vekk de verste moteløvene.

Allikevel er SGH-D410 et klart forvarsel om hva vi har i vente fra Samsung i tiden framover. Produsenten har allerede sagt at SGH-D410 bare er den første i rekken av kommende telefoner med skyvbart tastatur og superskjerm. Vi kan ikke nekte for at vi gleder oss til fortsettelsen.

 

Flere bilder

         

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen