Nytt diskkloneverktøy fra Iomega

Iomega har lansert programmet V.clone som kan lage en virtuell kopi av en harddisk som kan lagres på en ekstern USB-harddisk, og innholdet blir tilgjengelig på en hvilken som helst PC som er tilkoblet denne USB-disken. Løsningen er utviklet sammen med EMC, og bygger på virtualiseringsteknologi fra VMware. Teknologien ble demonstrert under CES-messen i Las Vegas tidligere i januar. Den skal ifølge en pressemelding kun virke med harddisker fra Iomega.

Løsningen gjør altså det mulig for brukere å lage en nøyaktig kopi av innholdet på datamaskinen sin på en USB-harddisk som senere kan brukes på hvilken som helst PC. Eventuelle endringer som gjøres på den andre datamaskinen synkroniseres senere med hovedmaskinen så fort USB-harddisken tilbakekobles denne.

V.clone skal ifølge pressemeldingen automatisk kunne holde den virtuelle kopien oppdatert rundt de endringer som gjøres på brukerens hoved PC, samt å synkronisere endringene tilbake til hovedmaskinen når harddisken med V.clone tilbakekobles.

Programmet kommer også til å inngå i Iomega Protection Suite som følger med alle kjøp av harddisker fra Iomega. Løsningen forventes å være tilgjengelig sammen med Iomega USB 2.0 bærbare harddisker.

V.clone tilbyr innebygd passordbeskyttelse, og kan i tillegg benyttes sammen med en Iomega Ego Encrypt eller Encrypt Plus bærbare harddisk, som krypterer all lagret data.

Tilgjengelighet

Iomega regner med at V.clone blir tilgjengelig for nedlasting for eiere av eksterne harddisker fra Iomega i løpet av januar 2010 (via www.iomega.com). Senere, i løpet av første kvartal 2010, kommer Iomega V.clone til å forhåndsinstalleres på bærbare harddisker fra Iomega, inklusiv Iomega Ego Portable Hard Drives (USB), Iomega Ego Encrypt Plus Portable Hard Drives, Iomega Ego BlackBelt Portable Hard Drives samt Iomega Prestige Portable Hard Drives.

Detaljene finner du på iomega.com/vclone.

(Kilde: Iomega)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen