Nytt Canon-flaggskip lansert

Nikon og Canon er de to store stjernene på kamerahimmelen. I hvert fall hvis vi ser på de avanserte speilreflekskameraene. De to japanske selskapene følger tydeligvis hverandre ekstremt tett.

I forrige uke lanserte Nikon sin nye toppmodell, D3S, der HD-video og ISO opp til 102 400 var noen av hovedpunktene. I dag, tirsdag, kom Canon med sitt svar. De oppgraderer toppmodellen sin til EOS 1D Mark IV, med de samme hovedpunktene.

Les mer om Nikon D3S hos vår søsterpublikasjon Digit.no.

Nytt flaggskip
Kommentarene var mange da vi uttalte at EOS 7D var et av flaggskipene til Canon. Nå er vi imidlertid på trygg grunn for noe større flaggskip har ikke Canon. De kaller da selv EOS 1D Mark IV for «flaggskipet som setter nye standarder for det som betyr noe for profesjonelle fotografer».

For dette er ikke noe kamera for «Hvermannsen». Spesielt pressefotografer vil nok glede seg stort over dette. Canon påpeker da også at det er ideelt for actionbilder, sports- og nyhetsfotografering og naturbilder.Kameraet har en helt ny APS-H CMOS-sensor med oppløsning på 16,1 megapiksler. Autofokussystemet er på 5 punkter og de doble Digic 4-prosessorene gjør det mulig å fotografere opptil 10 bilder per sekund.

Se bilder og video tatt med Canon EOS 1D Mark IV.

Det mest nyskapende er nok allikevel det samme som hos Nikon, muligheten til å ta bilder i ekstremt dårlig lys. Standard ISO ligger mellom 100 og 12 800, men i det utvidede ISO-spekteret er det fra 50 til 102 400.

Videofunksjonen gir oss en helt annen mulighet. For det er mulig å ta full HD-video (1080p) i både 30, 25 og 24 bilder i sekundet. Med en programmerbarknapp som kan gi raske videoopptakt og mini-HDMI er kameraet ypperlig for videofotografer.

Det er selvsagt en hel rekke flere forbedringer i dette kameraet. Les mer om disse i den offisielle pressemeldingen om Canon EOS 1D Mark IV. Prisen på Canon EOS 1D Mark IV er 47 999 kroner og det skal være i salg fra november i år.

Trådløs kontroll
Det skal også bli bedre trådløs kontroll på det nye kameraet. Canon kommer nemlig med to nye trådløse enheter i dag. De godt navngitte WFT-E2 II og WFT-E4 II er designet for henholdsvis EOS 1D Mark IV og EOS 5D Mark II.Disse skal gjøre det både enklere og sikrere å overføre bilder fra kameraet til datamaskin, ekstern harddisk eller FTP-server. Begge kontrollene støtter en rekke krypteringsstandarder for å sørge for best mulig sikkerhet. De vil også gi en rekke andre muligheter.

Du kan lese mer om WFT-E2 II og WFT-E4 II på nettsidene til Canon.

Prisen på WFT-E2 II vil være 8 499 kroner, mens WFT-E4 II vil koste 7 999 kroner. Det er litt uklart når de vil dukke opp, siden Canon i sine pressemeldinger nevner både november og desember. Vi skal imidlertid på den offisielle lanseringen i Oslo senere i dag og da vil vi avklare dette og oppdatere saken.

Bedre video på 5D Mark II
Samtidig med lanseringen av Canon EOS 1D Mark IV kommer selskapet med en annonsering om at det vil komme en programvareoppdatering til EOS 5D Mark II. Canon jobber med en oppgradering som vil føre til at det blir bedre videofunksjonalitet.

Når denne dukker opp i løpet av første halvdel av 2010 vil den gjøre det mulig å ta opp HD-video i 1080p med både 24 og 25 bilder i sekundet. I dag er det bare mulig å ta opp 30 bilder i sekundet, noe som gir lite kompatibilitet for profesjonelle videofotografer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen