Nytt billigkamera fra Panasonic

Kameramarkedet tilspisser seg stadig mer, og ikke alle kameramodeller som slippes er produsert ut i fra et genuint behov for dem i markedet. Langt de fleste kompakmodeller som slippes nå for tiden, med stadig høyere ISO og megapikselantall, slippes nå av rene merkedsføringshensyn heller enn på grunn av vesentlige forbedringer over tidligere modeller.

Det er lite som skiller LS80 fra forgjengeren LS75 men noe er det jo:
For det første har vi den vanlige økningen i antall megapiksler. Unødvendig mener vi, og sannsynligvis ikke noe som øker bildekvaliteten på noe som helst vis, men LS80 får uansett våre innvendiger 8 megapiksler mot forgjengerens 7. Mer interessant er da forbedringen av vidvinkelen, fra tilsvarende 35mm på det videste til 33mm. Det begynner å nærme seg brukbart, og selv om telen reduseres fra 105mm til 99mm, så er det ikke et tap som veier opp for den ekstra vidvinkelen, synes vi.

Skjermen blir også kraftig forbedret på LS80, og selv om størrelsen forblir 2,5 tommer (6,3 cm) så dobles oppløsningen fra 115000 punkter til 230000. Det er gledelig at slike skjermer etterhvert begynner å bli vanlig også på utpregede billigkameraer.

Pris i Norge blir ca kr 1500,-

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen