Nytt billigkamera fra Fujifilm

Se større bilder i produktguiden

Fujifilms billigkamera Q1 har til nå kostet ca 1000 kroner, og har dermed vært et kamera for de som ikke skal ha noe dyrt og fancy. Det vil for eksempel passe bra til barn jfr. tidligere artikkel om å gi småbarna digitalkamera. Den nye modellen kjenner vi ikke prisen på ennå, men lite tyder på at den bør være dyrere.

Kameraet har fortsatt de samme runde formene, og det må sies å være et pent kamera som skiller seg utseendemessig ut fra mengden. Men dette er ikke et avansert kamera. Det kommer uten optisk zoom, og med fiksfokus. Det vil si at kameraet har ingen måte å fokusere på, men på grunn av moderat blenderåpning og liten brennvidde, blir dybdeskarpheten så stor at alt blir mer eller mindre skarpt fra 1 meter til uendelig.

Det er få manuelle innstillinger, men man kan velge mellom predefinerte hvitbalanseinnstillinger hvis ikke kameraet klarer det selv.

Se større bilder i produktguiden

Vi har ikke testet kameraet, og kan dermed ikke si noe om bildekvaliteten. Størrelsen på sensoren er den samme som på mange andre kameraer, så det er ikke noen grunn til at den skulle gi vesentlig mer støy, men vi er litt redde for at optikken er svak, og at kretser og algoritmer som behandler bildet når det er tatt, er relativt svake. Det kan medføre at man ikke får bedre bilde med 4 megapiksler enn det man fikk med 3.

Dette kameraet kan være et greit alternativ som første kamera til et barn, eller til andre som skal ha noe enkelt og rimelig. Men vi vil påpeke at man normalt får mye mer kamera hvis man unngår å kjøpe det aller billigste. Blant annet vil et kamera med autofokus normalt gi skarpere bilder.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen