Nytt barn, nytt navn

 

Siden taiwanske BenQ kjøpte opp Siemens´ mobildivisjon i juni i år, har alle nye telefoner fra det nye selskapet båret det gamle Siemens-navnet. Dette er nå i ferd med å endre seg, og BenQ Mobile skal 2006 merke mobiltelefonene med både ny og gammel logo. Navnet blir trolig BenQ-Siemens. Da BenQ kjøpte Siemens Mobile, fikk de også rett til å bruke Siemens-navnet i fem år fremover. Dette skal hjelpe BenQ å få innpass i de europeiske og søramerikanske markedene, hvor Siemens-navnet er kjent. Etter femårsperioden skal telefonene etter planen kun hete BenQ, og Siemens-telefoner vil da være histoire.

BenQ skal lansere tre nye modeller, og disse skal presenteres samtidig i Shanghai i Kina og Berlin i Tyskland. I 2006 skal selskapet slippe telefoner som er utviklet av det som opprinnelig var Siemens Mobile, og modeller utviklet av BenQ i Taiwan.

Siemens Mobile gikk med solid underskudd da BenQ tok over styringen. Siemens AG betalte BenQ nesten to milliarder kroner for å ta over mobildivisjonen, og kjøpte samtidig andeler i BenQ for rundt 400 millioner kroner. Oppkjøpet var en realitet i fjerde kvartal i år.

BenQ Mobile har ambisjoner om å doble sin globale markedsandel til ti prosent innen to eller tre år. De skal også begynne å tjene penger innen utgangen av neste år og redusere kostnader med fire milliarder kroner uten å kutte en eneste jobb i selskapet.

(Kilder: InfoWorld.nl, Club-Siemens.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen