Nytt album fra The Shins

Frontfigur James Mercer fortalte billboard.com om den siste utgivelsen på bandets kontrakt med indielabelen Sub Pop. Albumet vil mest sansynlig inneholde ti låter.

Bedre plate med lengre tid

"Wincing the Night Away" var først forventet utgitt i sommer, deretter utsatt til oktober, og nå er det klart at platens endelige utgivelsesdato trolig blir tidlig på nyåret. Mercer sier at den ekstra tiden kommer til å bety masse for utgivelsen, siden bandet får mye bedre tid til å gå igjennom platen og finne feil og andre ting de må ta vekk.

Stoltest er Mercer over sangen "Phantom Limb" som han hevder å være svært inspirert fra tidlige Jesus & Mary Chain album.

- Sangen er en hypotetisk historie om et ungt lesbisk par på highschool som må takle de hverdagslige fordommene som automatisk oppstår i en slik småby de to jentene bor i, sier Mercer til Billboard.

Ellers inneholder albumet alt fra psykedeliske piano-nummere til hip hop-rytmer.

Vil bli uavhengig

Platen er oppfølgeren til 2003-utgivelsen "Chutes Too Narrow" som har solgtnesten 400 000 eksemplarer i USA, ifølge Nielsen SoundScan. De neste ukene skal bandet spille et knippe showcaser for CMJ Music Marathon i New York, men utenom det kommer ikke bandet til å turnere noe før releasen av "Wincing the Night Away".

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen