Nytt actionkamera utfordrer GoPro

Teknofil Nytt actionkamera utfordrer GoPro

Nytt actionkamera utfordrer GoPro

Tøffingen fra Swann elsker dykking, surfing og fallskjermhopping.

Etter at GoPro kom med sine robuste hjelmkameraer i 2009, har de nærmest vært eneveldende i markedet, med unntak av konkurranse fra Contour. Men nå kommer australske Swann med produktet Freestyle HD som er tilsynelatende svært likt GoPro HD Hero2, bare til en litt mer lommevennlig pris. Så vidt Akam vet, er det ingen importører av Swann-produkter til Norge, men prisene skal internasjonalt ligge cirka $20 under GoPro HD Hero2, som i Norge ligger på rundt 2500,-.

Forskjeller
På papiret er det imidlertid noen forskjeller. Mens HD Hero2 kan filme opp til 60 bilder i sekundet, kan Freestyle HD bare filme i 30 b/s. HD Hero kan ta stillbilder med en oppløsning 11 megapiksler, mens Frestyle HD har 8 megapiksler, men som til gjengjeld har 3x digital zoom, noe HD Hero2 ikke har. For øvrig er ikke digital zoom særlig ettertraktet, men det kan hende Swann har løst det på en ok måte. Batterilevetid for Freestyle HD blir oppgitt til å være på 2,5 timer, tilsvarende som HD Hero2.

Freestyle HD skal være vanntett helt ned mot 20 meter, og bør dermed være interessant både for dykkere og surfere. Videooppløsning er selvsagt opp mot 1080p, og videosignalet blir konvertert til MPEG-4 eller H.264 i kamera. Kameraet har innebygget mikrofon og høyttalere, samt HDMI-utgang.

En kjekk løsning som Swann har implementert inn i produktet er mulighet for trådløs styring. Inkludert i prisen er en fjernkontroll som skal operere produktet på avstand. Rekkevidden til fjernkontrollen vet vi ennå ikke.

Her er en uhøytidelig sammenlikning - OBS; videoene er lagt ut av de respektive produsentene.

Swann Freestyle HD:


GoPro HD Hero2:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen