Nytt abonnement for storbrukere

Fastpris er den nye trenden i den norske mobilbransjen. I forrige uke kom MTU med det første private fastprisabonnementet i landet. Dette fulgte i sporene til Mobildeals Kontroll-abonnement, som dukket opp med tilnærmet fastpris i januar.

Nå har Mobildeal sluppet abonnementet Full Kontroll som går enda nærmere opp mot fastpriskonseptet.

Så godt som fastpris
Men helt fastpris er det faktisk ikke. Abonnementet koster 624 kroner i måneden, og gir brukeren 3 000 ringeminutter (50 timer), samt 3 000 SMS- eller MMS-meldinger. Grensen er satt for å hindre misbruk.

- Erfaringsmessig ser vi at det kan bli litt misbruk. Ser vi på Nutel, som gikk konkurs før jul, kan en av grunnene til dette ha vært misbruk. Vi ser at flere spekulerer i hvordan de kan utnytte slike abonnement. Mange som på gøy lar telefonen ligge på i dagevis, forklarer sjefen i Mobildeal Even Kleppe til Mobilen.

- Da synes vi det er bedre at vi har en grense som eliminer. Da vil ikke de som misbruker systemet ødelegge for alle de andre, fortsetter Kleppe.

Hvilket bør du velge
For de aller fleste vil abonnementet oppleves som fastpris, men dersom noen går over grensen, vil kostnadene begynne å løpe som vanlig. Minuttprisen er da på 49 øre, i likhet med prisen for tekstmeldinger og oppstartsavgift. MMS-meldinger koster 1,56 kroner.

Forskjellen i forhold til abonnementet Kontroll, som også har 3 000 inkluderte ringeminutter, er i forhold til meldinger. Prisøkningen på 264 kroner gir opptil 3 000 inkluderte SMS eller MMS-meldinger, i motsetning til ingen med Kontroll-abonnementet.

- Vi regner med at dette abonnementet vil sikre de aller fleste en fast mobilregning. På kontrollabonnementet vil det i praksis komme til ekstra kostnader, men her har brukeren full kontroll, sier Kleppe til Mobilen.

Prisøkningen mellom de to betyr i praksis rundt 500 tekstmeldinger, 500 samtaler, 170 MMS-meldinger, eller eventuelt en variasjon av disse. Er du , bør du også ta en nærmere titt på MTUs fastprisabonnement.

Mobildeal er en underleverandør av Network Norway, og tilbyr deres bedriftsløsninger mot privatmarkedet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen