Nye Gorilla Glass skal være langt sterkere enn selv Safirglass.
Nye Gorilla Glass skal være langt sterkere enn selv Safirglass. (Bilde: Corning)

Nytt superglass på vei

Det hardføre Gorilla Glass blir nå også ripesikkert.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om du har en toppmodell som ikke er alt for gammel er det stor sannsynlighet for at glasset som beskytter skjermen dens er laget av produsenten Corning. Deres Gorilla Glass 4 er noe av det sterkeste på markedet og etter en opprustning så sent som i fjor slår selskapet nå nok en gang på stortrommen. 

Det kommer nemlig et nytt og enda bedre glass senere i år, og det vil for en gangs skyld ikke bare fokusere på å være uknuselig.

Motstår riper

Årets versjon av Gorilla Glass kalles foreløpig for Project Phire og vil bli langt mer motstandsdyktig mot småriper. Småriper kan lett oppstå selv i glass som det skal svært mye til å knuse. Blant annet er iPhone 6, som bruker Gorilla Glass 4, svært utsatt for små overflateriper som kan komme av nøkkelknipper eller grus og sand –som det finnes spor av omtrent hvor det skal være.

Cornings nye satsning kommer nok etter at de i fjor holdt på å miste en av sine største kunder, Apple, til det langt mer ripemotstandsdyktige safirglasset. Heldigvis for Corning gikk Apples safirplaner i tusen knas, og selv om det fortsatt er usikkert om Apple vil være å finne på kundelisten i fremtiden har i det minste sannsynligheten for det økt betraktelig nå.

Nærmer seg safirglass

– Safirglass beskytter godt mot riper men knuser mye lettere enn Gorilla Glass 4 i slipptester. Derfor lager vi nå et glass som tilbyr forbedret ripebestandighet som nermer seg safirglass samtidig som det beholder Gorilla Glass' sterke sider, uttalte Cornings toppsjef i forbindelse med presentasjonen av planene.

Det er ventet at det nye Gorilla-glasset fra Corning blir å finne i alt fra nye toppmobiler til smartklokker. Om det rekker å gjøre sitt inntog i kommende Samsung Galaxy S6, Sony Xperia Z4 eller HTC One M9 er imidlertid tvilsomt. Disse ventes nemlig å bli lansert på årets mobilmesse som går av stablen i begynnelsen av mars.

Ryktene florerer:
– Galaxy S6 får to buede kanter »

(Kilder: Cnet, Tech Times)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen