Minds.com er et nytt, sikkerhetsfokusert sosialt nettverk.
Minds.com er et nytt, sikkerhetsfokusert sosialt nettverk. (Bilde: Skjermdump/Minds.com)

Nytt sosialt nettverk støttes av hackergruppen Anonymous

Facebook-konkurrenten «Minds» setter sikkerheten i høysetet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Giganten Facebook har en solid posision på markedet som det er vanskelig å utfordre, men det dukker likevel et og annet alternativ, gjerne med litt unike innfallsvinkler. Nå melder Business Insider og The Independent om et nytt sosial nettverk som til og med hackerne liker.

Den nye tjenesten heter Minds.com og er tilgjengelig som en applikasjon både på Apple Store og Google Play. Tjenesten skal ha blitt testet ut i et par år, og er altså nå blitt allment tilgjengelig, vel å merke i en beta-utgave enn så lenge.

Støttes av Anonymous

Minds har flere av de samme grunnfunksjonen som blant andre Facebook, altså at brukere kan poste innlegg, dele oppdateringer og kommentere. I motsetning til andre aktører er Minds imidlertid et ikke-kommersielt konsept som har et sterkt fokus på personvern og sikkerhet.

Støtteerklæringen fra Anonymous på Facebook.
Støtteerklæringen fra Anonymous på Facebook. Foto: Facebook

Tjenesten byr blant annet på kryptering av alle meldinger, slik at kommunikasjonen holdes skjult for myndigheter, annonsører og andre som måtte snoke på brukerne.   Tjenesten bygger på åpen kildekode og er et slags samarbeidsprosjekt med bidrag fra mange ulike steder. Blant dem som har stor tro på konseptet er den kjente hackergruppen Anonymous, som kom med en støtteerklæring på Facebook.

– La oss samarbeide om Minds.com og andre krypterte, åpen kildekode-nettverk for å skape en topp side både for og av folket, skrev gruppen på en Facebook-plakat. Gruppen ønsker å samle sammen designere, utviklere og hackere fra hele verden for å jobbe med prosjektet.

«Belønner» brukere med rekkevidde

I tillegg til at selve tjenesten i seg selv er et sosialt nettverk, kan brukere også bruke tjenesten som en plattform for opprettelse av sine egne nettverk og grupper, hvor all kommunikasjon innad altså vil være kryptert.

En annen ganske unik egenskap ved Minds-tjenesten er den nye tilnærmingen til «rekkevidde»-funksjonen. Minds «belønner» brukere med mer rekkevidde jo mer aktiv brukeren er på tjenesten. Ved å for eksempel stemme, kommentere og laste opp vil man tjene poeng som deretter kan veksles inn i økt promotering av egne poster.

Idéen med dette er altså at brukerne skal «fortjene» rekkevidden de oppnår. På denne måten skal rekkevidde-funksjonen også være mer åpen og gjennomsiktig enn hos for eksempel Facebook, som benytter en mer komplisert og «hemmelig» rekkevidde-algoritme. Mer informasjon finner du på Minds.com.

Det er mange som er kritiske til Facebook: Europeiske myndigheter har nå gått til sak mot selskapet på grunn av brudd på personvernlover »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen