Alle ser ut til å ville ha harddisker, selv om prisene fortsatt er høye.
Alle ser ut til å ville ha harddisker, selv om prisene fortsatt er høye. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no/istock)

Nytt rekordår for harddisk-industrien

Selv om SSD-er populære, har harddisker aldri solgt like godt som nå.

Selv med høye priser, et fallende PC-marked og et fremmadstormende SSD-marked, varsles det nå at 2012 vil bli et rekordår for harddiskprodusentene. Ifølge de siste prognosene vil det bli solgt 524 millioner harddisker før året er omme, noe som vil gjøre 2012 til det beste harddiskåret noensinne.

Mye å stri med

Det har vært et tøft år for harddiskprodusentene, det er det ingen tvil om. Da flomkatastrofen rammet Thailand i slutten av fjoråret gikk harddiskproduksjonen kraftig ned, og prisene gikk i taket. I mange tilfeller ble harddisker dobbelt så dyre som tidligere, og SSD-er ble et stadig mer populært alternativ.

Harddiskproduksjonen vil fortsette å øke frem til 2016.
Harddiskproduksjonen vil fortsette å øke frem til 2016.Foto: iSuppli

Markedsanalytikerne ved IHS iSuppli kan imidlertid konstatere at harddiskprodusentene kan puste lettet ut, og at prognosen fremover er god. I løpet av året er de forventet å ha sendt ut 524 millioner enheter, noe som er en økning på 4,3 prosent fra fjoråret. Hovedgrunnene i år skal være et stadig økende behov for lagring på bedriftsnivå, samt lanseringen av Windows 8.

Denne veksten for harddiskindustrien er forventet å vare i flere år fremover, og flate ut i 2016.

Fortsatt dyre harddisker

Men selv om dette er gode nyheter for harddiskprodusentene, er det ikke nødvendigvis gode nyheter for oss. Fordi selv om de har solgt flere enheter i år enn i fjor, vil ikke prisene synke før i 2014, tror iSuppli. Det skal være flere grunner for dette, blant annet at produsentene ble nødt til å flytte flere av produksjonen sin etter Thailand-krisen. Dette kostet dem mye penger, som igjen går utover utsalgsprisen for harddisker.

Dermed virker det som vi kan fortsette å se høye harddiskpriser i den kommende tiden fremover, mens SSD-prisene tilsynelatende fortsetter å synke til rekordlave nivåer.

Les også: SSD-prisene er halvert

(Kilde: Sweclockers, Tech Spot)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen