Den første Nexus 7-modellen hadde Nvidia-brikke. I etterfølgeren kan Google komme til å bytte til konkurrenten Qualcomm, ifølge ryktene.
Den første Nexus 7-modellen hadde Nvidia-brikke. I etterfølgeren kan Google komme til å bytte til konkurrenten Qualcomm, ifølge ryktene. (Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

– Nytt Nexus 7-nettbrett i juli

Google kommer med oppfølger med enda kraftigere innmat, hevder kilder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google lanserer en ny utgave av sitt sjutommers nettbrett, Nexus 7, i juli. Det skriver Reuters, som har fått informasjonen fra to ulike kilder.

Det oppgraderte nettbrettet vil bli utstyrt med en Qualcomm Snapdragon-systembrikke, i stedet for en Tegra-brikke fra Nvidia som ble benyttet i den første Nexus 7-modellen som kom i fjor. Hvilken Snapdragon-variant det er snakk om, sier kildene ingenting om.

Google skal ha vurdert brikker fra både Nvidia og Qualcomm i den nye modellen, men til slutt ha havnet på Qualcomm på grunn av lavere strømforbruk. 

Høyere skjermoppløsning

Det nye nettbrettet vil få høyere oppløsning på skjermen, samt at rammen rundt skjermen skal bli tynnere. Prisen vil antagelig havne på noenlunde samme nivå som dagens modell, det vil si rundt 200 dollar i USA.

Verken Google, Qualcomm eller Nvidia ønsket å kommentere saken overfor Reuters.

Les også: Google-klokken kan komme i sommer

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen