Nytt minnekort sender bildene rett til mobilen
(Bilde: Eye-Fi/Istock 17740050)

Nytt minnekort sender bildene rett til mobilen

Eye-Fi Mobi gjør det lett å dele kamerabildene dine på sosiale media.

Annonsør­innhold
Les hele saken »


Minnekortprodusenten Eye-Fi utvikler stadig sine minnekort som lar deg overføre filene dine trådløst til andre enheter. Denne gangen er det mobile enheter som står for tur.

Automagisk

Mobilkameraer kontra fotokameraer.
Mobilkameraer kontra fotokameraer.Foto: Eye-Fi

Med Eye-Fi Mobi kan du overføre bilder rett fra kameraet til mobilen eller nettbrettet ditt. Det kreves at du laster ned en app, som foreløpig fås til Android, iOS og Kindle. 

Når bildene så er overført til den mobile enheten, kan de redigeres eller sees med de appene man selv måtte ønske, og ikke minst deles rett til sosiale media som Facebook og Instagram.

Overføringen av nye bilder skjer automatisk når du åpner appen på mobilen eller nettbrettet, og når overføringen er gjennomført skrus Wi-Fi-koblingen på minnekortet av slik at batteriet ikke tappes.

Med det håper Eye-Fi å gi fotokameraer tilgang til blant annet sistnevnte Instagram, som hittil hovedsakelig har vært for bilder tatt med mobiltelefoner og nettbrett.

Vel å merke er det at minnekortet ikke kan overføre rawfiler, men det er det kanskje heller ikke så sannsynlig at de mobile enhetene takler.

Erstatter ikke X2 Pro

Canon EOS 6D er blant kameraene som tilbyr innebygget wifi.
Canon EOS 6D er blant kameraene som tilbyr innebygget Wi-FiFoto: Canon

Eye-Fi kommer i en 8 GB og en 16 GB-utgave og vil eksistere side om side med entusiastkortet X2 Pro, men om det kommer til Norge er foreløpig usikkert, ifølge distributør av SanDisk i Norge, Focus Nordic.

 – Sandisk kommer ikke til å fortsette med Eye-Fi, så vidt jeg har forstått. Dette kan ha en sammenheng med at de fleste brukerenhetene nå utstyres med Wi-Fi eller NFC (near field communication) og gjør Wi-Fi-kortene mer eller mindre overflødige, skriver Rune Reiersen hos Focus Nordic i en epost til Akam.no

Stadig flere digitalkameraer lanseres nå med Wi-Fi innebygget.

Hva slags minnekort trenger du egentlig? Her er vår store guide »

(Kilde: dpreview.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen