Nytt mini-kabinett har plass til 12 harddisker
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)

Nytt mini-kabinett har plass til 12 harddisker

Silverstone DS380 kan være perfekt for hjemmeserveren.

Hardware.no/Las Vegas: Under årets CES-messe fant vi også kabinettmakeren Silverstone, og selskapet hadde stilt ut en rekke av sine nye modeller. Et av produktene som vekket vår interesse var DS380, et kubeformet kabinett som blant annet egner seg godt til deg som er på jakt etter å sette sammen en kraftig NAS.

Det nye kabinettet fra selskapet ble vist frem som en prototype under fjorårets Computex-messe, men er i ferd med å ta steget inn i butikkhyllene når vi møter det på nytt i Las Vegas.  

Plass til 12 harddisker 

Fra fremsiden har du plass til 8 enheter.
Fra fremsiden har du plass til 8 enheter.

Med DS380 har du rikelig med plasser til lagring, for i fronten på kabinettet finner vi totalt 8 plasser til 3,5 tommer store enheter. Alle de åtte brønnene har HotSwap-mulighet mens maskinen står på. 

Skulle det fortsatt skorte på plass til lagring, finner du ytterligere fire 2,5 tommer store brønner plassert inne i kabinettet. Disse brønnene har ikke støtte for HotSwap, slik de øvrige plassene i fronten har. 

God plass i et kompakt skall  

Enhetene i fronten kan nappes ut selv om maskinen står på.
Enhetene i fronten kan nappes ut selv om maskinen står på.Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no

Med Silverstone DS380 får du et forholdsvis kompakt kabinett med god plass til komponentene. Du har plass til et DTX- eller Mini-ITX-hovedkort med en prosessorkjøler som kan være inntil 57 millimeter høy. 

Skulle du trenge plass til et kraftig skjermkort, kan du enkelt ofre en av de åtte 3,5 tommer store brønnene inne i kabinettet for å få plass til dette. Totalt kan skjermkortet være maksimalt 27 centimeter langt før du begynner å få problemer med plassen. 

Selve kabinettet er 21,1 centimeter bredt, har en høyde på 28,5 centimeter og målebåndet stopper på 36 centimeter når vi ser nærmere på dybden. Fronten er i børstet svart aluminium, mens selve «skjelettet» i boksen er laget av stål. 

Greit med lufting  

Her ser du DS380 fra siden.
Her ser du DS380 fra siden.Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no

Med så mange komponenter samlet inne i en såpass liten kube, trenger du nok kjøling for at ikke maskinvaren skal få heteslag. Dette har Silverstone løst ved å plassere to 120 millimeter store vifter på den ene siden av kabinettet, som har i oppgave å blåse kald luft inn på frontbrønnene. Til å trekke varmen ut av kabinettet har de montert ytterligere enn 120-millimeters vifte nede i kabinettet som skyfler den varme «eksosen» ut på baksiden. Silverstone opplyser at disse viftene opererer med et støynivå på 22 desibel. 

Som strømkilde må du velge en strømforsyning av typen SFX for å få plass til den. På fremsiden av kabinettet har du to USB 3.0-porter, i tillegg til en lydutgang og mikrofoninngang. Det er også en av- og på-knapp plassert i front, som lar seg stenge ved at du sklir en stengeluke over knappen fra innsiden av døren.

Prisen på Silverstone DS380 er ennå ikke kjent, men meld deg opp i vår varslefunksjon via prissøketjenesten Prisguide, så får du beskjed når pris og tilgjengelighet for produktet er spikret. 

Er du inne på tanken om å snekre din egen hjemmeserver?
Les vår innføringsguide (Ekstra) »

 

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen