Nytt kinoobjektiv fra Fujifilm

Nytt kinoobjektiv fra Fujifilm

Slipper nytt objektiv med eget motorgrep.

Det er mye som skjer i fotoverden om dagen, og det er spesielt filmfotografene som kan glede seg. Forrige uke slapp Canon flere nye modeller og objektiver i sin EOS Cinema-serie, og Carl Zeiss har også lansert flere nye objektiver til den populære PL-fatningen, som er mer eller mindre bransjestandard for filmoptikk. Nå har også Fujifilm annonsert en nytt objektiv som retter seg direkte inn mot filmfotografene.

Les også: Canon med mer filmoptikk

Det nye objektivet, med det lange navnet Fujinon ZK4.7x19 19-90mm T2.9 Cabrio Compact Cinema Zoom, er et objektiv beregnet på kameraer som bruker Super-35 bildebrikke. Objektivet er relativt kompakt, og med en brennvidde som strekker seg fra 19 mm til 90 mm er bruksområdet stort. Største tilgjengelig blender er T2.9 gjennom hele brennvidden. Fordi dette er et filmobjektiv regnes blender i transmisjonstall istedenfor vanlige F-tall. Fordelen med denne måten å regne blender på, er at tallet har tatt høyde for lystapet som skjer når lyset brytes gjennom glasset i objektivet.

Fujinon ZK4.7x19 19-90mm T2.9 Cabrio Compact Cinema Zoom er et lite frieri til filmskaperne.
Fujinon ZK4.7x19 19-90mm T2.9 Cabrio Compact Cinema Zoom er et lite frieri til filmskaperne.

Det som imidlertid gjør dette objektivet litt spesielt, er at det leveres med et sidemontert, motorisert grep. Dette grepet brukes til å fokusere og endre brennvidde, i tillegg til at det gir tilgang til en hendig makrofunksjon. Grepet kan også tas av og på etter behov, om man heller ønsker å bruke tredjepartsgrep eller bruke objektivet manuelt. Strøm til grepet sitter i fatningen, men gir bare strøm på denne måten via nyere PL-fatninger. Det kan imidlertid også få strøm via en ekstern kabel.

Les også: Mer snadder for filmentusiastene

For de mer teknisk interesserte kan det nevnes at objektivet prosjekterer en 31.5 mm bildesirkel som dekker alle typer Super-35 bildebrikker, inkludert RED EPIC i 5K fullformat, ALEXA Studio i 4:3 format og Phantom Flex i 2560p. Det nye Fujinon-objektivet vil bli vist frem på NAB 2012 denne uken, så om du er i Las Vegas har du mulighet til å ta en nærmere titt. Veiledende pris på objektivet er 38 000 amerikanske dollar, eller ca 221 000 norske kroner. Har du så mye penger tilgjengelig kan du legge inn en bestilling nå, for objektivet vil bli tilgjengelig i juli.

Les også: Slipper nytt kamera for Hollywood

Kilder:
www.abealcine.com
blog.abelcine.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen