Nytt kamera slår Kinect ned i støvlene
Teknofil
(Bilde: Bryce Vickmark)

Nytt kamera slår Kinect ned i støvlene

Fungerer selv under vanskelige forhold.

En trio med flittige studenter ved det tekniske universitetet MIT i USA har kommet opp med et mildt sagt imponerende kamera. «Nanokameraet» deres er følgelig en sensor som overgår Xbox Ones Kinect-sensor, og vel så det: Det tar én billion bilder i sekundet og har flere imponerende egenskaper.

Det er studentene Ayush Bhandari, Refael Whyte og Achuta Kadambi som står bak oppfinnelsen, som benytter seg av såkalt «Time Flight Technology». Dette innebærer at posisjonen til et objekt blir utregnet ved å måle tiden fra et lys når en overflate og blir reflektert tilbake igjen til sensoren.

Billig teknologi

Nanokameraet er ellers i stand til å fange gjennomsiktige objekter (som vasen på bildet ovenfor) og objekter i fart i 3D. I tillegg fungerer det under vanskelige forhold, som for eksempel under nattemørke, regn eller snø.

En annen interessant egenskap er prislappen: 500 dollar (3000 kroner) er alt det tekniske vidunderet koster. Det kommer godt med når kamerateknologien én gang i framtiden vil brukes innen medisinsk utstyr, selvkjørende biler og, selvfølgelig, til spilling.

En titt under panseret:
Hva skjuler seg i nye Kinect? »

(Kilder: MIT News via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen